Cum va fi vremea până la începutul lunii noiembrie. ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 10 octombrie – 7 noiembrie

Cum va fi vremea până la începutul lunii noiembrie. ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 10 octombrie - 7 noiembrie
Vreme de toamnă Foto: Pexels.com
Publicat: 07/10/2022, 12:22

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Toamna se anunță una plăcută, cu temperaturi normale sau chiar mai mari în anumite perioade, însă devenind mai rece în timpul nopții. 

10 – 17 octombrie 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice și nordice.

17 – 24 octombrie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nord- vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

24 – 31 octombrie 2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

31 octombrie – 7 noiembrie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în sud-vest.

Când vin ninsorile în România

Prognozele meteo realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Termen Mediu și de Serviciul Meteorologic al Regatului Unit anunță o iarnă blândă pentru România.

„Ne așteptăm la un strat mai mic de zăpadă, în majoritatea țării, excepție făcând sud-vestul țării, unde vor fi valori normale de zăpadă. Ne așteptăm ca temperaturile să fie peste medie la nivelul întregii țării, ușor mai ridicate, ceea ce favorizează formarea de precipitații sub formă lichidă”, a explicat George Gârbacea, cercetător științific.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase