ANM face anunțul: când vin ninsorile în România! Prognoza meteo pentru iarna 2022-2023

ANM face anunțul: când vin ninsorile în România! Prognoza meteo pentru iarna 2022-2023
ANM face anunțul: când vin ninsorile în România! Prognoza meteo pentru iarna 2022-2023 / Sursa FOTO: infofax.ro
Publicat: 05/10/2022, 09:54

Pe fondul a tot felul de crize, care mai de care mai grave, iată și o primă veste bună: ANM spune că ne așteaptă o iarnă blândă, de care, cel puțin acum, nu avem niciun motiv a ne teme! Cu alte cuvinte, procesul de încălzire merge mai departe, așa cum s-a putut observa și în anii precedenți.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit la România Tv despre cum va fi vremea în lunile următoare.

Prognoza meteo pentru iarna 2022-2023. ANM anunță cum va fi vremea

Potrivit șefei meteorologilor din România, 2022-2023 va fi o iarnă blândă. Totuși, nu este exclus să avem și câteva perioada de temperaturi extrem de scăzute, atrage atenția directorul ANM.

„Luna octombrie a debutat cu o vreme deosebit de caldă, cu valori de 33 de grade în partea de sud-est, apoi au urmat zile mai răcoroase, așa cum se întâmplă în acest moment, după care la sfârșitul de săptămână vom avea din nou temperaturi de 24-25 de grade. În intervalul 10-17 octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit. Aceste alternanțe vor fi specifice până în data de 31 octombrie”, spune șefa ANM.

„În ceea ce privește iarna 2022-2023, există probabilitate destul de mare să avem parte de o iarna mai blândă. Aceste estimări nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii în care să vorbim de temperaturi minime de -15 grade Celsius sau de precipitații mai abundente” – Elena Mateescu, director ANM.

Prognoza meteo pentru iarna 2022-2023. Când vin ninsorile în România

Din câte se pare, prognozele care anunță o iarnă blândă pentru România au fost realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Termen Mediu și de Serviciul Meteorologic al Regatului Unit. Aceste două mari institute europene de prognozare a vremii au emis primele estimări meteorologice pentru această iarnă.

„Ne așteptăm la un strat mai mic de zăpadă, în majoritatea țării, excepție făcând sud-vestul țării, unde vor fi valori normale de zăpadă. Ne așteptăm ca temperaturile să fie peste medie la nivelul întregii țării, ușor mai ridicate, ceea ce favorizează formarea de precipitații sub formă lichidă”, explică George Gârbacea, cercetător științific.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase