Curg amenzile la benzinării după isteria alimentării în butoaie și damigene

Publicat: 11/03/2022, 12:15

Un număr de 22 de benzinării din județul Vâlcea au fost verificate de angajații din cadrul Inspecției de Prevenire din cadrul ISU „General Magheru”. Controalele au fost efectuate după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu persoane care alimentau în bidoane, butoaie, damigene sau pubele.

Angajații de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea au efectuat un control amplu la 22 de stații de distribuție, din cele 61 existente pe teritoriul județului.

„S-au constatat 52 de deficiențe, din care patru au fost remediate pe loc. Pentru celelalte abateri, s-au aplicat 37 de avertismente și 15 amenzi, cuantumul acestora fiind de 20.500 lei. Controalele vor continua și în zilele următoare, în sprijinul inspectorilor fiind angrenați și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean”, transmite Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

Cele mai multe dintre sancțiuni au fost date administratorilor de benzinării pentru că au permis clienților alimentarea în recipiente neconforme și au ignorat regulile de prevenire a incendiilor. Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea a mai precizat că scopul acestor verificări este de a preveni evenimentele care pot fi generate prin manipularea sau depozitarea combustibilului în recipiente neconforme. Angajații ISU spun că alimentarea în aceste recipiente reprezintă un adevărat pericol atât în benzinării, pe durata deplasării autovehiculelor în trafic, cât și ulterior, în timpul depozitarii.

Cozi „kilometrice” miercuri seară la benzinării

Angajații Inspecției de Prevenire din cadrul ISU le-au reamintit angajaților de la benzinării că distribuirea carburanţilor în recipiente transportabile din mase plastice (canistre, bidoane etc.) sau din sticlă este interzisă.

Controalele au fost efectuate după ce, miercuri seara, în spațiul public, au apărut zeci de imagini cu aglomerația și cozile din benzinării, precum și filmulețe cu oameni care alimentau în diverse recipiente interzise. În plus, pe o stradă din Tecuci un rezervor de plastic ce conţinea 1.000 de litri de motorină s-a răsturnat. Combustibilul fusese încărcat într-o benzinărie din oraş, de un șofer care a pus rezervorul pe platforma din spate a autovehiculul