Daniel Niculae, RIDICAT de mascați într-un dosar de constituire a unui grup infracțional. 16 suporteri, inclusiv şeful galeriei FC Rapid, reţinuţi

Publicat: 14/03/2024, 22:30
Actualizat: 14/03/2024, 22:30

Acțiunea oamenilor legii ar fi avut loc chiar în dimineața zilei de joi, 14 martie 2024.

Daniel Niculae, președintele Clubului Rapid, a fost ridicat de mascați într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat, scrie Prosport.

UPDATE  – Şaisprezece suporteri, inclusiv şeful galeriei FC Rapid, reţinuţi de procurori. În stadion a fost găsit un spaţiu cu un perete fals, unde erau ascunse materiale pirotehnice

Procurorii din Bucureşti care instrumentează dosarul de constituire a unui grup infracţional organizat în care sunt suspectaţi suporteri ai FC Rapid, dar şi persoane din conducerea clubului au reţinut, joi seară, 16 suporteri, inclusiv pe şeful galeriei. Anchetatorii au descoperit, în incinta stadionului, un spaţiu în care fusese amenajat un perete fals şi în care erau ascunse materiale pirotehnice.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au reţinut, joi, 16 suspecţi în dosarul care vizează folosirea de materiale interzise in timpul meciurilor jucate de echipa de fotbal Rapid. Printre cei reţinuţi se numără Georgian Liviu Ungurean, zis Bocciu, liderul galeriei echipei.

Suspectat şi el în dosar, preşedintele FC Rapid Daniel Niculae, ridicat de mascaţi şi dus la audieri joi dimineaţă, nu a fost reţinut.

Procurorii au găsit în incinta stadionului un spaţiu în care erau ascunse materiale pirotehnice.

„În urma controlului pirotehnic efectuat în data de 29.10.2023 în Peluza Nord, secţiunea 119-120, în spaţiul sanitar destinat bărbaţilor, spaţiul gol de sub peluză, au fost depistaţi 4 saci ce conţineau 371 articole pirotehnice (petarde, fumigene, torţe), combinezoane de culoare neagră şi măşti din plastic”, au arătat procurorii, citați de News.ro.

Pentru a putea introduce obiectele în acest spaţiu, membrii grupării au disimulat o uşă în peretele acoperit cu faianţă, în spaţiul sanitar.

Știrea inițială:

Ce spune Poliția Capitalei:

„Astăzi,  14 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 28 de mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Iași,  într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzute de articolul 37 lit. a din Legea 126/1995.

Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care vor fi puse în aplicare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere si tulburarea ordinii și liniștii publice.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Poliția Capitalei.

Care ar fi motivele ridicării lui Daniel Niculae

Este vorba de materialele pirotehnice introduse de fanii Rapidului și se pare că aceștia ar fi avut parte ajutorul lui Daniel Niculae. Acesta e audiat de aproximativ o oră. A fost audiat și liderul galeriei Rapidului, Liviu Ungurean. Sunt vizați foarte mulți membri ai galeriei. Și se pare că la percheziții s-au găsit mai multe arme de foc și arme albe, potrivit Digi24.

S-au găsit arme letale la percheziții

„Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate mai multe materiale pirotehnice, arme de foc letale, arme albe și sume de bani.

Pe parcursul urmăririi penale sprijinul tehnic a fost asigurat de către I.G.P.R. – Direcția Operațiuni Speciale.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Surse: Liderul Galeriei Rapid ar fi inițiatorul grupului infracțional

Surse judiciare spun că începând cu luna septembrie 2023 Ungurean Georgian-Liviu zis „Bocciu”, liderul galeriei echipei sportive Rapid Bucureşti, a inițiat şi constituit un grup infracțional organizat împreună cu alte 3 persoane, la care au aderat alţi 13 membri ai galeriei, în scopul săvârşirii infracțiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzută de articolul 371 alin. (2) din Codul penal şi producerea, experimentarea, prelucrarea, deținerea, transportul, folosirea sau orice altă operațiune cu materii explozive, efectuate fără drept, faptă prev. şi ped. de art. 31 din Legea 126/1995, constând în aceea că la meciurile echipei de fotbal FC Rapid Bucureşti a coordonat activitatea infracțională de deținere, transport, introducere şi folosire a materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor de fotbal în scopul distrugerii bunurilor şi a suprafeței terenului de joc, prin aruncarea pe aceasta de articole pirotehnice.

De asemenea, membrii grupului infracțional organizat beneficiau şi de sprijinul unor angajați din cadrul Clubului Sportiv Rapid Bucureşti, precum şi al altor suporteri din alte oraşe (Ploieşti, Iaşi), care îi ajutau în vederea introducerii şi ascunderii articolelor pirotehnice în stadioanele unde echipa FC Rapid Bucureşti urma să dispute partidele de fotbal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Drumul cu peisaje de vis din România, modernizat. Priveliștile care-ți taie respirația, dar cu taxă
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Marsilia se pregătește să primească flacăra olimpică