Cutremur în România, imediat după miezul nopții. Ce magnitudine a avut

Cutremur în România, imediat după miezul nopții. Ce magnitudine a avut
Publicat: 02/02/2022, 07:22

Cutremur în România, miercuri, 2 februarie 2022, imediat după miezul nopții. Seismul s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, anunță INCDFP – Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

În ziua de 2 februarie 2022, la ora 00:19:38 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.7, la adâncimea de 120km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 55km NE de Ploiesti, 67km SE de Brasov, 107km N de Bucuresti, 126km V de Braila, 130km V de Galati, 132km NE de Pitesti, 138km S de Bacau, 172km N de Ruse, 180km E de Sibiu, 220km SV de Iasi, potrivit INFP.

Gheorghe Mărmureanu a afirmat că în România ar putea avea loc un cutremur de peste 7 grade

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a afirmat că, în următorii ani, în România ar putea avea loc un cutremur cu o magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter.

„Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri. Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut. Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului. Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact”, a declarat Prof. Dr. Ing. Mărmureanu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult