„Dacă îmi dai 80 lei, te scap de amendă!” Ce a pățit un bucureștean, prins de controlori fără bilet în STB

„Dacă îmi dai 80 lei, te scap de amendă! Ce a pățit un bucureștean, prins de controlori fără bilet în STB
Sursa foto: Facebook
Publicat: 06/07/2022, 12:29
Actualizat: 06/07/2022, 12:30

Un bucureștean scrie, pe un grup de Facebook, că un controlor dintr-un mijloc de transport al STB i-ar fi cerut 80 de lei pentru a nu fi amendat pentru că nu a validat cardul de transport.

Pe grupul „Reclamatii STB (fostul RATB) Bucuresti”, de pe Facebook, respectiva persoană spune că nu a reușit să valideze cardul de transport pentru că validatorul nu funcționa.

„Am primit amendă 300-500 lei, în contextul în care doar ce mă urcasem în autobuz, nici bine nu s-a pus în mișcare că se apropie un controlor ce era în autobuz și îmi spune să îi dau biletul, am spus că mă voi da jos la următoarea stație, că nu a mers să validez, iar el îmi spune așa: «dacă îmi dai 80 de lei, te scap de amendă», am spus că nu am și m-au întrebat unde muncesc, am spus unde muncesc și au spus să ne întâlnim și să le dau suma de 80 lei și mă scapă de amendă. Este normal? Le fac plângere? Ce mă sfătuiți?”, a scris această persoană pe grup.

Cei mai mulți dintre membrii grupului l-au sfătuit pe bucureștean să nu le dea banii controlorilor și, eventual, să depună o reclamație.

Alți utilizatori, însă, pun sub semnul îndoielii relatarea acestei persoane. Ba mai mult, cineva explică într-un comentariu că 80 de lei este cardul de suprataxă, card în baza căruia se poate anula amenda.

Ce a pățit o bucureșteancă într-un tramvai STB: „Am card dar, când am urcat, validatoarele erau blocate și scria ‘Control’!”

O femeie susține că a fost amendată la urcarea în tramvai, deși avea bani pe cardul de transport și a încercat să achite contravaloarea călătoriei, dar validatoarele erau blocate de controlorii STB. Mai mult, controlorul STB a devenit agresiv și l-a speriat chiar și pe copilul doamnei respective.

„Bună! Nu știu dacă e normal ce s-a întâmplat dar poate e vreo regulă pe care nu o găsesc. Am venit prima oară după ceva ani în România. Sunt în vizită cu copilul.

Am un card încărcat cu bani pentru mers cu autobuzul și tramvaiul și am și cardul meu bancar în buzunar. Am urcat într-un tramvai unde validatoarele erau blocate scria control.

Nu a funcționat nici pos unde se putea plăti cu card cred că din același motiv.

A venit domnul controlor și mi a dat amendă a spus că nu e voie să urci în mijloc de transport și să plătești dacă e deja control acolo. Așa este? Nu ai voie să urci dacă e control că nu ai cum plăti? Am plătit amendă, nu mi se pare corect dar copilul plângea în hohote pentru că se speriase că vorbea cam urât domnul…”, a povestit femeia pe Facebook.