Dacia Sport 1310 „tunată”, scoasă la vânzare pe OLX. Care este preţul solicitat

Publicat: 13/08/2022, 11:26
Actualizat: 13/08/2022, 11:27

Una dintre cele mai clasice versiuni ale Dacie 1310, o Dacia Sport, a fost scoasă la vânzare pe OLX cu un design inedit. Iată suma pe care o cere proprietarul pentru exemplar.

Mașina a fost modificată și vopsită de către cel care deține autoturismul, potrivit anunțului de pe internet.

Modelul a fost „tunat” cu faruri cu tentă galbenă, jante din aliaj și extensii pentru aripile față, dar și pentru cele din spate. Ceea ce pare și mai interesant este faptul că pe uși se înfățișează imagini cu lupi.

Schimbătorul de viteze este și el diferit. Acesta are forma unui pistol, iar lângă el, sub bord, există ornamente sub forma unor cartușe.

Singura problema este că această Dacia Sport nu pornește, iar vânzătorul susține că nu știe de ce.

Prețul cerut pentru acest exemplar modificat este de 10.000 de euro. Mașina ar fi fabricată în anul 1989 și ar avea la bord doar 10,000 de kilometri.

Marca Dacia, iubită mai mult de către străini

Se pare că românii nu iubesc atât de mult marca de automobile Dacia. Spre deosebire de Franța, Italia și Spania, numărul autoturismelor Dacia vândute în România este mult mai mic, dar totuşi în creștere față de anul anterior.

Peste un milion de automobile Dacia, cele mai multe achiziţionate înainte de 1990, sunt încă înscrise în circulaţie, potrivit unei statistici realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor din Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unei surse, la sfârşitul anului trecut, în România erau înmatriculate 1.416.956 de autoturisme marca Dacia. Dintre acestea, 1.050.430 figurează ca „model nespecificat”, pe motiv că, atunci când acestea au fost înmatriculate, nu exista o bază de date informatizată, iar autoturismele respective au fost trecute în registre fără a se specifica modelul.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase