VIDEO | Dan Bittman, la podcastul lui Mihai Morar – „Fain & Simplu”: „Nu mă interesează politica. Un partid este o aglomerare de oameni, fiecare cu interesele lui”. Ce spune despre perioada în care a fost consilier la Ministerul de Finanțe

Publicat: 11/08/2022, 21:39
Actualizat: 11/08/2022, 21:55

Dan Bittman, solistul trupei „Holograf”, a fost invitatul lui Mihai Morar la podcastul „Fain & Simplu”. Printre altele, artistul a vorbit despre politică și perioada în care a fost consilier la Ministerul de Finanțe, dar și ce a făcut cu salariul din acea perioadă.

„Nu mă interesează politica. Mie mi se pare că un partid este o aglomerare de oameni, fiecare cu interesele lui”, a spus artistul.

Moment în care Mihai Morar i-a amintit de perioada în care a fost consilier la Ministerul de Finanțe, dar Dan Bittmana precizat că nu a avut legătură cu politica.

„Toată lumea confundă consilieratul meu de atunci cu politica. A fi consilier nu înseamnă să fii înrplat politic. Nici nu s-a pus vredoată problema”, a explicat solistul.

El a povestit și cum a ajuns sa fie consilier în cadrul Ministerului de Finanțe și spune că totul a fost mai mult o joacă, dar a fost o perioadă frumoasă.

„Un amic al meu a făcut o glumă. M-a făcut să semnez o hârtie ca pe un autograf și a pus o parafă. Era ministrul de Finanțe de atunci și am devenit consilier. Eram la o cafea si a zis: «Băi… mai am un loc de consilier, vrei? Și eu am zis «da, dă să-ți dau un autograf». (…) Am fost consilier vreo 5 luni si era foarte frumos”, a spus Bittman.

De asemenea, el a făcut și o scurtă descriere a atmosferei politice din acea perioadă.

„Am văzut cum era, de fapt, pe vremea lui Ceaușescu pentru că nu se schimbase nimic. Era în 2010, era Băsescu la putere, înroșeau telefoanele, el conducea tot. Și nu se schimbase nimic… una se vorbea pe hol și alta oficial”, este tabloul descris de solistul trupei „Holograf”.

Ce a făcut Dan Bittman cu salariile din funcția de consilier

Dan Bittman a mai spus, în cadrul podcastului, că mergea la birou, când a fost consilier, dar stătea doar câteva ore și veniturile obținute le dona.

„Aveam salariu, dar l-am donat, lună de lună, numai cazurilor speciale… copii cu probleme, familii fără bani. Am zis că nu am nevoie de niciun leu. (…) A fost prima dată când am avut un birou, pe care l-am împărțit cu un ulterior ministru de Finanțe”, a mai afirmat el.

De asemenea, nu s-a sfiit să dezvăluie dedesubturi din lumea politică, în special în cea a ministerelor: „Când intri într-un minister… asta e prima întrebare: «Mă, tu al cui ești?». Dacă ești tânăr sau bătrân… tot al cui ești, trebuie să se știe al cui ești, cine e în spatele tău, pentru că este întotdeauna cineva în spatele tau”.

Urmărește podcastul integral:

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult