Danemarca renunță la o serie de restricții legate de COVID-19

Danemarca renunță la o serie de restricții legate de COVID-19
Sursa foto: Profimedia. Foto ilustrativ
Publicat: 16/01/2022, 16:47

Danemarca renunță la o serie de restricții legate de COVID-19 și a permis redeschiderea anumitor locații duminică, în pofida răspândirii variantei Omicron în țară.

Cinematografele, grădinile zoologice, muzeele și teatrele sunt printre locurile care pot primi din nou vizitatorii. Un număr limitat de spectatori poate participa la evenimente sportive în interior și în aer liber.

Vizitatorii sunt obligați să poarte măști în majoritatea acestor locuri și să facă dovada că au fost vaccinați, s-au recuperat sau au fost recent testați negativ pentru COVID-19, potrivit euronews.com

Guvernul intenționează să relaxeze și mai mult restricțiile legate de coronavirus în Danemarca, o țară de 5,8 milioane, pe 31 ianuarie.

Ministrul danez al Sănătății, Magnus Heunicke, a declarat reporterilor la începutul acestei săptămâni că guvernul monitorizează cu atenție situația pandemiei și „nu ar fi sprijinit redeschiderea dacă nu ar fi fost o abordare clară atât din partea noastră, cât și a experților externi”.

Prim-ministrul Mette Frederiksen a declarat miercuri că ridicarea restricțiilor s-a bazat pe recomandările propriului grup consultativ de experți în sănătate al guvernului – Comisia pentru Epidemie – și că cabinetul său „intenționează să urmeze recomandările” grupului.

Varianta Omicron este mai puțin probabil să provoace boli severe decât varianta anterioară Delta, conform studiilor.

Omicron se răspândește mai ușor decât alte tulpini de coronavirus și a devenit deja dominantă în multe țări. De asemenea, îi infectează mai ușor pe cei care au fost vaccinați sau au fost infectați anterior cu versiuni anterioare ale virusului.