Daniel Ciungu, consilier local PNL la Sectorul 1, exercițiu de imaginație: ”Dacă eram Clotilde Armand…” / UPDATE – Consiliul Local a adoptat amendamentele depuse de PNL: ”Stopează jaful primarului ”

Daniel Ciungu, consilier local PNL la Sectorul 1, exercițiu de imaginație: ”Dacă eram Clotilde Armand...” / UPDATE - Consiliul Local a adoptat amendamentele depuse de PNL: ”Stopează jaful primarului ”
Publicat: 01/11/2022, 12:30
Actualizat: 01/11/2022, 13:41

În Monitorul Oficial al României – nr. 930 din din data de 22 septembrie 2022 – a fost publicată Hotărârea de Guvern 1156/21.09.2022 privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

UPDATE – 13:30 – Consiliul Local al Sectorului 1 a adoptat cele 5 amendamente ale grupului PNL si a votat rectificarea bugetară cu aceste amendamente.

”Recenzorii vor putea sa își primească banii, școlile și spitalele vor avea bani pentru căldură în iarna”, a declarat, pentru Gândul, consilierul local PNL Daniel Ciungu.

Știre inițială

În Nota de Fundamentare s-a precizat căOrdonanța de Urgență a Guvernului nr. 19/2020 – aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 178/2020, cu modificările și completările ulterioare – a stabilit cadrul normativ pentru  desfășurarea activităților de pregătire și organizare a recensământului populației și locuințelor din România (RPL)”. În cadrul RPL 2021, recenzarea populației și locuințelor  s-a desfășurat, etapizat, în perioada  februarie – iulie 2022.

Plata recenzorilor pentru autorecenzarea asistată, recenzorilor, recenzorilor-șefi și coordonatorilor la nivel de municipiu, sector al municipiului București, oraș sau comună se realizează în anul 2022 – după intrarea în vigoare a hotărârii Guvernului privind repartizarea sumelor pe unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale în vederea efectuării plăților către personalul de recensământ – de la bugetele unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, în limita a 192.000 mii lei, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, aprobate cu această destinație în anexa la legea bugetului de stat.

Daniel Ciungu – consilier Local PNL la Consiliul Local Sector 1 al Capitalei – o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că nu a făcut, rapid, un proiect de rectificare bugetară doar pentru banii pentru recenzori, chiar în ziua în care s-a publicat hotararea guvernului în Monitorul Oficial, așa cum au procedat alți primari din țară.

Dacă eram primarul Sectorului 1 făceam proiect de rectificare bugetară doar pentru banii pentru recenzori chiar în ziua în care s-a publicat hotărârea guvernului în Monitorul Oficial. Adică se putea face proiect de rectificare bugetară pentru plata recenzorilor din S1 de pe data de 21 septembrie! Hai, maxim a doua zi, că să aibă consilierii timp să se întrunească.

Așa au făcut mii de primari din țară. Au făcut rectificare bugetară doar pentru recenzori, rapid. Pentru că știau că oamenii aceștia au muncit și au nevoie de bani. Dar nu la S1. La S1, după ce și-a bătut joc de ei luni de zile ținându-i în soare și căldură pe mulți dintre cei care nu au fost la Amzei, acum îi folosește și în jocurile sale politice și de imagine. Eu atenționam de atunci Consiliul și primarul despre condițiile inumane în care recenzorii din S1 lucrau în anumite zone. Primarul nu a făcut nimic”, acuză consilierul local PNL.

”Pentru municipii, orașe, comune și sectoarele municipiului București, sumele pentru plata recenzorilor, a recenzorilor pentru autorecenzare asistată, a recenzorilor-șefi și a coordonatorilor la nivel de municipiu, oraș, comună și de sector al municipiului București (…) se asigură din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, aprobate în anexa la legea bugetului de stat într-o poziție globală distinctă”

Extras din HG 1156/21.09.2022

Primarului Armand nu îi pasă de cetățeni și de recenzori”

Consilierul local Daniel Ciungu o mai acuză pe Clotilde Armand că nu face altceva decât să se ”folosească” de nevoia urgentă de bani a recenzorilor pentru a opune ”presiune politică” pe Consiliul Local.

Totodată, potrivit lui Daniel Ciungu, Clotilde Armand introduce în bugetul local ”diverse aberații”, existând ”contracte neclare pe la ADP și nu numai”.

Acest primar se folosește de nevoia urgentă și legitimă a recenzorilor ca să pună o presiune politică pe Consiliu și să își treacă diversele aberații din buget. La fel se folosește și de directorii de școli! Dacă chiar îi pasă acestui ”primar degeaba”, atunci venea pe 21 septembrie cu rectificarea pentru recenzori și pentru școli. O votam cu toții pe loc. Garantat.

Ce a făcut în loc? A așteptat peste o lună de zile, ținându-i pe toți acești oameni ca pe ace, și a băgat totul la pachet cu zecile de milioane ce merg spre te miri ce firme cu contracte neclare, pe la ADP și nu numai. Nu-i bai, PNL Sector 1 se va asigura că recenzorii și școlile vor fi plătite. Dacă primarului Armand nu îi pasă de cetățeni și de acești oameni, ei bine nouă ne pasă!”, a încheie Daniel Ciungu, consilier local PNL.

PNL, despre rectificarea bugetară: ”Primarul ține zeci de milioane de lei blocați în «pușculițe»”

În cadrul ședinței de Consiliu Local convocată de Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a solicitat încă 12 milioane de lei,  necesari pentru întreținerea “panseluțelor” din sector – acuză reprezentanții PNL – și ”necesari achitării către firmele de casă ale acesteia”

Consilierii locali ai PNL, prin intermediul unui comunicat de presă, au transmis că ”opresc scurgerea de bani prin unele amendamente depuse pe rectificarea bugetară”.

Considerând bugetul uriaș respectiv 170 milioane lei pe care Primarul îi are deja la dispoziție în prezent pentru panseluțe și borduri duble, pe care le vedem cu toții în ultima lună, PNL Sector 1, prin consilierii locali au redirecționat acești bani către școlile și spitalele din Sectorul 1.

Pentru că iarna bate la ușă, iar primarul ține zeci de milioane de lei blocați în «pușculițe» reprezentate de proiecte iluzorii,  ce nici măcar nu au fost scrise decât pe platforme de socializare, consilierii locali ai PNL au depus amendamente, în baza miilor de reclamații primite pe criza lipsei apei calde și a căldurii din Sector, peste care se adaugă creșterea prețurilor cu energia susțin bugetarea construirii unui nou CET – CET Aviației (Nord) – în zona de nord a capitalei care să asigure confort cetățenilor”, transmit reprezentanții PNL Sector 1.

”Să dea banii recenzorilor cu celeritate! Să dea banii către școli”

Amendamentele depuse astăzi de către consilierii locali ai PNL ”stopează jaful primarului Armand”, se mai menționează în acest comunicat, ”corectează bugetul propus de primar și direcționează fondurile”.

”Astfel:

  • 6 milioane lei pentru dotările și reparațiile școlilor din sector.
  • 28 milioane lei pentru funcționarea spitalelor din sector.
  • 700 mii lei pentru demararea modernizării piețelor (n.red. – Pajura și Domenii).
  • 40 milioane lei pentru construirea unui nou CET în zona de nord a sectorului.
  • 2 milioane lei pentru reparații la adăpostul de câini de la Odăi.

PNL Sector 1 cere primarului Armand ca, după votul de azi din Consiliul Local, aceste amendamente să fie puse în practica bugetară imediat, nu așa cum a procedat în trecut, încălcând legea!

Să dea banii recenzorilor cu celeritate! Să dea banii către școli, CET pentru căldură și spitale și să facă administrație, nu calomnii pe Facebook”, se mai precizează în comunicatul transmis de PNL Sector 1.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers