Daria a pierdut lupta în noaptea de Rusalii. Tânăra de 18 ani va fi înmormântată joi, lângă tatăl ei

Publicat: 16/06/2022, 12:40

După 17 zile de la cumplitul accident în care a fost implicată, timp în care Daria s-a luptat pentru viața ei, inima tinerei a încetat să mai bată. Rănile au fost mult prea grave.

”Din păcate a pierdut lupta cu viața în noaptea de duminică spre luni, ca urmare a multiplelor leziuni suferite în urma accidentului rutier. I s-a făcut necropsia, după care a fost luată acasă de familie. Păcat de tinerețea ei, spun asta în condițiile în care toate cadrele medicale au fost profund afectate”, a declarat Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bacău, pentru Gândul

Daria trebuia să ajungă la școală, fiind elevă în clasa a XII-a la un liceu din Onești, când, într-o curbă, pe fondul vitezei și a carosabilului umed, Gheorghe Tărcuță, de 42 ani, a pierdut controlul autoturismului și a intrat pe contrasens ciocnindu-se de un ansamblu format din cap și semiremorcă.

”Pe 26 mai, în comuna Helegiu, un bărbat de 42 de ani, în timp ce se deplasa pe directia Bacău – Onești, a intrat pe contrasens și a lovit un TIR. Din impact a rezultat decesul conducătorului de 42 de ani, a pasagerei de 44 ani și ranirea gravă a unei fete de 18 ani.”, IPJ Bacău

A fost transportată în stare critică la spital

După accident, Daria a fost dusă în stare critică la Spitalul Municipal ”Sfântul Ierarh Dr. Luca” din Onești, iar mai apoi, a fost transfertaă la Spitalul Județean Bacău, după cum declara medicul Gelu Nicolcea: ”A transferată la Bacău, la Neurochirurgie. Starea ei fiind una gravă.”

Gheorghe Tărcuță și Alina Patriche au fost înmormântați, în satul natal-Deleni, din comuna Helegiu.

”Și Daria este înmormântată în același cimitir, unde au fost îngropați, atât tatăl ei, cât și mătușa. Întreaga comunitate din Helegiu este în stare de șoc, după o asemenea tragedie. O fată deosebită, la fel ca și tatăl și mătușa, oameni harnici și gospodari. Au plecat dintre noi, mult prea devreme. Dumnezeu să-i ierte”, ne-a declarat Nicu Enea, primarul comunei Helegiu.

Daria era elevă în clasa a XII-a la un liceu din Onești şi voluntar la SMURD în cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, unde ajuta la salvarea semenilor ei. A fost implicată în peste 400 de acțiuni, iar în ziua tragediei, Daria a fost scoasă dintre fiarele contorsionate de colegii ei de la SMURD Onești.

Cătălin Cojocaru
Jurnalist dedicat, în egală măsură, televiziunii (1 TV, Euro TV, Plus TV), radioului (Jurnal) și presei scrise (Business Mesager, Romania Libera, Evenimentul, Semne Particulare, Monitorul de Bacau) și on-line. Experiența i-a oferit posibilitatea citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase