„De ce să ne mai bage în Schengen? Treziţi-vă”. Revoltă în fața Ambasadei Austriei după votul împotriva aderării României

De ce să ne mai bage în Schengen? Treziţi-vă”. Revoltă în fața Ambasadei Austriei după votul împotriva aderării României
Sursă foto: captură video Antena 3
Publicat: 10/12/2022, 10:33

Aproximativ o sută de oameni s-au adunat, vineri seară, în fața Ambasadei Austriei din București, după ce Austria a votat contra aderării României în Schengen.

Protestul a fost organizat de AUR și au venit și membri ai partidului Alianța Pentru Patrie, condus de Codrin Ștefănescu, cel care anunțase că va participa la acțiunea din fața Ambasadei Austriei.

Blocarea străzii i-a nemulţumit pe protestatarii conduşi de liderul AUR, George Simion.

Nu există termenul de percheziţie, domnule Simion! Este un control corporal pentru că se participă la o adunare publică”, a spus un protestatar citat de Observator TV.

Președintele și premierul, principalii vinovați în opinia protestatarilor

Membrii AUR au cerut demisia premierului Nicolae Ciucă și a președintelui Klaus Iohannis.

Cum să ne primească pe noi în Schengen, băi, fraţilor, când noi am dat totul pe gratis cu mult timp înainte!? Ce mai putem noi să dăm, să negociem?! De ce să ne mai bage în Schengen, sunteţi nebuni? Treziţi-vă!”, au mai spus aceștia.

După zece minute, jandarmii le-au permis protestatarilor să meargă în fața sediului Ambasadei.

Membrii AUR au protestat şi în faţa Consulatului Austriei la Timişoara. Aceştia au încercat să scoată sigla instituţiei de pe sediu.

Ce spune George Simion

George Simion a precizat, vineri, că protestul va fi unul „pașnic, dar ferm”, pentru că „această ambasadă cred că are o mai mare influenţă asupra decizilor din România decât o are palatul Victoria”.

Diseară vom transmite un mesaj clar, hotărât, că nu suntem cetăţeni de mâna a doua a Europei, că românii au tot dreptul să beneficieze de apartenenţa la Uniunea Europeană, nu doar să fim folosiţi ca masă de consum, nu doar să vândă alţii produsele în magazinele care aparţin tot lor”, a mai spus George Simion la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase