De la ce vine porecla „Puya”, de fapt: „Tata avea o mare fobie!” Rapper-ul a explicat la America Express 2023 de la Antena 1

De la ce vine porecla Puya, de fapt: Tata avea o mare fobie! Rapper-ul a explicat la America Express 2023 de la Antena 1
Publicat: 14/02/2023, 09:10

Participarea „veteranului” rap-ului românesc Dragoș Gărdescu („Puya”) la American Express 2023 de la Antena 1 reprezintă și un prilej de a afla mai mult despre celebrul artist, care, în mare parte, a dat dovadă de discreție în privința vieții sale private. De exemplu, mulți fani s-au întrebat de unde vine porecla „Puya”, care l-a făcut cunoscut în „manualele de hip-hop” ale României.

Totul s-a întâmplat în episodul de luni seară America Express 2023. „Puya” (Dragoș Gărdescu) a fost pus să care un curcan și a povestit, cu această ocazie, cum s-a ales cu numele de scenă care l-a făcut celebru în hip hop-ul autohton.

„Tata avea o mare fobie, de păsări. Și de pui îi era frică, nici măcar nu îi mânca. De asta i-a zis lumea Puiu. Și mie Puia, adică fiul lui Puiu”, a povestit cântărețul.

Între timp, „Puia” a devenit „Puya”, „y”-ul luând locul „i”-ului, chiar când Dragoș Gărdescu a pus pe picioare La Familia, pentru mai multă credibilitate stradală.

(Tatăl lui „Puya” era fotograful școlii unde învăța fiul său. Sursa foto: Arhiva personală)

Cine este, de fapt, Dragoș Gărdescu, „Puya” de la La Familia

S-a născut pe 22 iulie 1979, în București și a devenit cunoscut ca membru al formației La Familia. A crescut în Balta Albă, alături de cei trei frați ai săi, unde a învățat de mic „regulile străzii”.

S-a întâlnit cu „jumătatea” din La Familia, Tudor Șisu, în Sălăjan, unde a pus bazele La Familia.

Activează pe scena rap-ului românesc din anul 1994! Primul album l-a lansat alături de La Familia în 1997, „Băieți de cartier” și a semnat primul contract cu o casă de producție la vârsta de 17 ani!

În 2009, „Puya” a câștigat un proces cu „rivalii” de la BUG Mafia, pentru folosirea numelui „La Familia”.

În 2012, artistul a lansat piesa „Maidanez”, alături de Doddy, Mahia, Posset și Alex Velea, care a devenit unul din hiturile anului. În 2014, „Puya” a lansat melodia „Strigă!” alături de Inna, devenind cunoscut la nivel european.

„Puya” a activat 10 ani în La Familia, ultimul album fiind lansat în 2006, urmând ca următorul să fie lansat în 2010. În 2007, acesta a înființat un ONG, care se ocupă de apărarea drepturilor deținuților și combaterea consumului de droguri. Rapperul a avut și acțiuni antidrog în liceele din România.

În 2023, „Puya” participă cu soția sa, Melinda Gărdescu, la emisiunea-concurs America Express de la Antena 1.

În septembrie 2010, Melinda a născut primul copil, o fetiță, cântărețul devenind astfel tătic. Cei doi s-au cunoscut în 2006 și în prezent au trei copii.

Drama uriașă prin care a trecut „Puya”. Fratele său a murit în Italia

În urmă cu mai bine de 10 ani, „Puya” a trăit un adevărat coșmar, după ce fratele său a murit în condiții suspecte în Italia. Alexandru Gărdescu a murit în martie 2012, chiar în apartamentul în care locuia.

Potrivit unor surse din anturajul acestuia, tânărul ar fi fost ucis de o supradoză de droguri.

„El era în Italia, lucra acolo și la un moment dat m-a sunat cineva și mi-a zis că fratele meu nu mai e.

Ăla a fost un moment de răscruce, mi-am dat seama că toată alergătura cu spectacolele nu merită. Uneori suna și nu puteam să îi răspund, mi-a părut foarte rău de momentele pe care le-am pierdut. Putea avea probleme și nu avea cui să i le spună“, a povestit Puya în cadrul unei emisiuni televizate.

„Puya” a lansat, în memoria fratelui său, piesa „Nimic nu e nou”.

Mesaj de la mormântul lui Alex

„Fac mesajul ăsta nu ca să vă întristez. Îl fac pentru cei care au pierdut pe cineva drag, care s-a dus prea devreme. Nu vorbesc de bătrâni, se duc că așa e firea lucrurilor. Vorbesc de cei care au pierdut pe cineva prea devreme: copii, frați, surori, cum a fost în cazul meu.

Am două vești: una proastă și una bună. Vestea proastă e că viața e scurtă. Vestea bună e că nu e chiar așa cum credem noi, atât zbucium, alergătură. Nu pleci cu nimic. Zici tu că faci, că dregi. Nu faci nimic, dacă e să te duci, te duci. Nu trebuie să trăiești cu frică și să nu te agiți. Trebuie să faci lucruri pentru copii, pentru familie. Important e să stăm unii cu alții, să stăm unii cu alții și să nu uităm că suntem foarte perisabili, suntem un fir de praf.

Viața e frumoasă rău! Noi ne facem prea multe probleme. Pentru unii e bine să stai la soare, să stai cu familia, să ai grijă de tine. Și Bill Gates tot în gaura asta o să ajungă. Viața e frumoasă! Hai să o trăim!”, este mesajul transmis de „Puya”, care s-a fotografiat la mormântul fratelui său, Alex Gărdescu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BREAKING NEWS. Nicoleta Luciu va părăsi domiciliul conjugal și pleacă din România cu copiii
FOTO. Imagini incendiare cu Denise, iubita fiului lui Cristi Borcea! Cât de bine arată tânăra
VIDEO "O bag în cimitir, îi dau foc la casă". O femeie a oprit un...
Persoanele cele mai fascinante au această grupă de sânge. Ce spune despre tine grupa de...
Adrian a pariat pe o afacere cu cireşe şi speră la un profit frumos. Va...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
UniCredit Leasing vinde un BMW X1 din 2017. SUV-ul se apropie de 180.000 de km
Rusalii 2023. Ce se face și ce nu se face în prima zi de Rusalii?...
Cauza decesului lui Cristian, românul care s-a stins din viață dramatic la doar 39 de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Austria produce încă un mare scandal la graniţele Europei, blocând circulaţia camioanelor pe continent. România...
1.160 de lei amendă pentru șoferii care nu respectă această regulă. Mii de români nu...
GREȘEALA făcută de toți BĂRBAȚII când URINEAZĂ! Este GREȘIT SĂ...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Se suspendă plata pensiei! Trebuie să trimiteți urgent acest document până pe 18 iulie
Ce este curățarea suedeză a morții. Cum te poate ajuta metoda să elimini stresul
Cât fac 9X9? O fetiță a ȘOCAT toată școală cu răspunsul ei! Vezi ce a...
Te cunosc de undeva! 3 iunie 2023. Ținuta purtată de Andreea Bălan a surprins pe...