DECIZIA privind suspendarea Simonei Halep, publicată de ITIA. Detalii FRAPANTE în cele 126 de pagini. Cine a verificat suplimentele tenismenei

DECIZIA privind suspendarea Simonei Halep, publicată de ITIA. Detalii FRAPANTE în cele 126 de pagini. Cine a verificat suplimentele tenismenei
Publicat: 14/09/2023, 16:19
Actualizat: 14/09/2023, 16:36

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a publicat decizia integrală a tribunalului independent în cazul Simonei Halep. Acesta descrie procesul și detaliile audierii desfășurate la 28 și 29 iunie 2023. Documentul are 126 de pagini, fiind redactat, precizează ITIA, acolo unde este necesar, pentru a proteja informațiile personale de sănătate. Reamintim că Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat pe 29 august 2022.

Concluzii frapante: „A luat intenționat roxadustat!”

Decizia integrală a tribunalului Sport Resolutions, care a dictat o suspendare de patru ani pentru dopaj împotriva Simonei Halep, include, potrivit prosport.ro:

  • „o concluzie, conform căreia încălcarea regulilor anti-doping de către jucător cu privire la roxadustat a fost intenționată; O concluzie conform căreia panelul a concluzionat că „cel mai probabil” jucătorul a comis o încălcare a regulilor anti-doping ca urmare a datelor sale din pașaportul biologic al sportivului.
  • O constatare conform căreia informațiile standard au fost împărtășite experților care fac parte din Unitatea independentă de pașapoarte biologice pentru sportiv a WADA și cunoștințele experților cu privire la identitatea jucătorului nu au afectat viziunea lor asupra datelor din pașaportul biologic al sportivului;
  • O declarație din partea completului conform căreia ‘doamna Halep cu siguranță nu este responsabilă pentru nicio întârziere în audierea și soluționarea acestui caz. Cu toate acestea, în ciuda protestelor repetate ale jucătorului în sens contrar, nici ITIA și nici altcineva nu este implicat.”

DECIZIA integrală privind suspendarea Simonei Halep, poate fi citită integral AICI!

Contestațiile împotriva deciziei din cadrul Programului anti-doping de tenis sunt făcute la Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS) și toate detaliile și calendarele vor fi decise de către CAS”, precizează Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului.

„Domnul Mouratoglou și doamna Gohier au verificat suplimentele”

În documentul publicat sunt dezvăluite mai multe informații cu provire la antrenorul francez, Patrick Mouratoglou și fizioterapeuta Candice Gohier care au asigurat-o pe Halep că au verificat suplimentele nutritive, despre care Simona a spus că au fost contaminate.

„În luna august 2022, doamna Halep, domnul Mouratoglou și doamna Gohier au revizuit suplimentele nutriționale ale doamnei Halep. Ea și domnul Mouratoglou au recomandat înlocuitori pentru unele dintre suplimentele ei pentru că aveau prea mult zahăr. Doamna Gohier i-a cerut domnului Lefebvre opinia despre suplimente, iar acesta a recomandat trei suplimente deja menționate mai sus, inclusiv Keto MCT.

Doamna Gohier a trimis un mesaj text și a comandat produsele, care au ajuns în New York la 23 august 2022. Ea și domnul Mouratoglou le-au verificat și au fost de acord, produsele nu conțineau substanțe interzise și erau sigure pentru doamna Halep. Doamna Halep a folosit apoi Keto MCT timp de șase zile, între 23 și 28 august. Cele două declarații ale martorilor domnului Mouratoglou au confirmat implicarea sa în recomandarea de a înlocui suplimentele luate de doamna Halep”, se arată în motivarea tribunalului Sport Resolutions.

Simona Halep,  suspendare de 4 ani în cazul de dopaj din partea tribunalului independent (ITIA)

Decizia nu este definitivă, Halep putând face apel la Tribunalul de Apel Sportiv (TAS). Constănțeanca a fost suspendată pentru două încălcări ale regulilor: la o probă antidoping din 2022 a fost depistată cu roxadustat, o substanță interzisă, iar în 2023 au fost găsite nereguli în pașaportul său sportiv.

ITIA a acceptat argumentul lui Halep că ar fi luat un supliment contaminat, dar a stabilit că volumul ingerat de jucătoare nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat găsită în proba pozitivă, potrivit documentului oficial.

Suspendarea Simonei expiră în octombrie 2026, fiind scăzută perioada în care a fost deja suspendată provizoriu

Tenismena română a fost audiată abia în iunie la Londra, în fața organizației independente Sports Resolutions, în cazul de dopaj. Audierea jucătoarei de tenis a venit la aproape un an de când a fost suspendată, perioadă în care ea nu și-a putut susține punctul de vedere.

Halep, 31 de ani, dublă campioană de Grand Slam, acuzată de două încălcări separate ale TADP

  • Prima se referea la un rezultat analitic negativ (AAF) pentru substanța interzisă roxadustat la US Open în 2022, efectuat prin teste regulate de urină în timpul competiției.
  • Cea de-a doua acuzație a fost legată de nereguli în pașaportul biologic al sportivului (ABP) al lui Halep.
  • Tribunalul independent, înființat de Sport Resolutions, s-a reunit la 28 și 29 iunie 2023 la Londra și a audiat martori experți științifici în numele lui Halep și al ITIA, jucătoarea depunând, de asemenea, mărturii direct în fața comisiei în cadrul procedurilor.

„Înțelegem interesul public în aceste cazuri și ne menținem angajamentul de a fi cât mai transparenți posibil”

ITIA este un organism independent responsabil de gestionarea și administrarea antidoping în cadrul tenisului profesionist, fiind partea terță delegată, în temeiul Codului mondial antidoping (Codul), de către Federația Internațională de Tenis, organismul internațional de conducere a sportului de tenis și semnatar al Codului.

„După un proces de audiere complex și riguros, salutăm decizia tribunalului independent. Volumul probelor pe care tribunalul a trebuit să le ia în considerare atât în procedura roxadustat, cât și în procedura ABP a fost substanțial”, a declarat Karen Moorhouse, director executiv al ITIA, prin intermediul unui comunicat de presă.

„ITIA a urmat procesele corespunzătoare, cum am face-o cu orice persoană – în conformitate cu Codul Antidoping”

„Ne-am îndeplinit scopul și responsabilitatea de a susține principiul concurenței loiale, în numele sportului. Juriul a recunoscut că procedura adecvată a fost urmată în cadrul deciziei scrise. (…)

„Înțelegem interesul public semnificativ în aceste cazuri și ne menținem angajamentul de a fi cât mai transparenți posibil, iar decizia completă va fi publicată în timp util”, a subliniat directorul executiv al ITIA.

Alize Cornet a lansat campania ”Dreptate pentru Simona Halep”

Înainte de anunțul ITIA, jucătoarea de tenis franceză Alize Cornet, locul 79 în clasamentul WTA, a inițiat o campanie online puternică pentru a susține cauza Simonei Halep, în cazul său de dopaj și pentru a cere un verdict rapid și drept. Sub hashtagul ”#DreptatePentruSimona”, Cornet a îndemnat comunitatea tenisului să se unească și să ceară claritate și dreptate.

Alize Cornet a declarat pe Twitter: „Oameni buni, haideți să ne unim forțele. S-a ajuns prea departe și deja a trecut mult prea mult timp. Lumea tenisului vrea doar ce e drept. Noi toți vrem #DreptatePentruSimona.”

În urma apelului făcut de Alize Cornet, sute de oameni din întreaga lume s-au alăturat cauzei, cerând un verdict clar și rapid în cazul Simonei Halep.

CITEȘTE ȘI:

Simona Halep, SCOASĂ din clasamentul WTA! Avem un nou lider mondial în tenisul feminin: Arina Sabalenka

Ion Țiriac, mesaj dur despre cazul de DOPAJ al Simonei Halep: „Cât poate să ceară? Cine e vinovat? I-au terminat cariera”

Patrick Mouratoglou, responsabil pentru situația în care a ajuns Simona Halep? Detalii din interior: „Să nu aștepte nimeni nimic din partea lui!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Vali Vijelie, părăsit de soție după ce a văzut pozele din CANCAN.RO. „Fiecare își vede...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
FOTO EXPLOZIV! L-am prins pe Vali Vijelie cu „pofta inimii”. A posedat-o pe stradă
Noi detalii cutremurătoare despre moartea lui Naomi. Ce au scos la iveală prietenii apropiați
ANIMAŢIE. Cu cât creşte distanţa de frânare la o viteză de 50 km/h, în condiţii...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă din Marea Britanie, sfâșiată de urs pe Transfăgărășan! Femeia a scos mâna pe geam...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Polonia susţine că este pregătită să găzduiască arme nucleare ale NATO
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Elena Udrea e distrusă. Ce i s-a întâmplat în închisoare
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Cum să alegi parfumurile pentru orice preferință?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
A fost găsit craterul din care s-a desprins „a doua Lună” a Pământului