Decizie șoc la Kremlin. Putin ar fi ordonat propagandei să pregătească societatea pentru o posibilă înfrângere

Decizie șoc la Kremlin. Putin ar fi ordonat propagandei să pregătească societatea pentru o posibilă înfrângere
Vladimir Putin | Foto - Profimedia Images
Publicat: 11/05/2022, 19:36
Actualizat: 11/05/2022, 19:58

Vladimir Putin este dezamăgit de „operațiunea specială din Ucraina” și ar fi ordonat aparatului de propagandă să pregătească societatea pentru o posibilă înfrângere și să aducă în atenția publicului rus „opoziția armatei ruse față de toate țările Uniunii Europene și NATO, anunță serviciile secrete ucrainene

Informația a fost dezvăluită de Direcția de spionaj a ministerului Apărării de la Kiev, citată de publicația ucraineană pravda.ua.

“Pentru a schimba percepția rușilor despre “invincibilitatea” armatei, precum și pentru a pregăti societatea pentru o posibilă înfrângere, mass-media ruse au primit ordinul de a vorbi despre războiul ruso-ucrainean ca despre o confruntare armată între Federația Rusă și toate țările membre UE și NATO” arată sursa citată.

Potrivit strategilor politici de la Kremlin, acest lucru va diminua rușinea de a pierde în fața unui adversar mai puternic.”

„În ciuda faptului că dispune de numeroase avantaje în ceea ce privește efectivele și echipamentele, armata țării ocupante suferă pierderi și înfrângeri catastrofale din partea apărătorilor Ucrainei.

Potrivit serviciilor secrete militare ucrainene, șefii canalelor de televiziune ale Kremlinului, și conducerile redacțiilor online pro-Putin sunt deja instruiți să treacă la o nouă politică informațională.

Se menționează că propagandiștii ruși vor „spăla creierul rușilor cu idei despre necesitatea de a se uni pentru propria supraviețuire și de a avea încredere oarbă în politica dictatorului de la Kremlin”.

Statele Unite nu cred că președintele rus Vladimir Putin vrea să se ia militar de alianța NATO, a declarat miercuri secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

„Când vă uitați la calculele lui Putin, părerea mea este că Rusia nu vrea să se ia la trântă cu alianța NATO”, a declarat Austin în timpul unei audieri în Congres.