Prima pagină » Actualitate » Cum se prepară cele mai bune SARMALE de post. Sfaturi și trucuri utile pentru gospodine

Cum se prepară cele mai bune SARMALE de post. Sfaturi și trucuri utile pentru gospodine

Cum se prepară cele mai bune SARMALE de post. Sfaturi și trucuri utile pentru gospodine
FOTO - Caracter ilustrativ: Shutterstock

Fie că suntem în Postul Crăciunului sau al Paștelui, sarmalele fără carne pot fi foarte delicioase, dacă sunt urmați câțiva pași importanți.

Acestea sunt ușor de preparat, sănătoase și potrivite pentru orice familie, indiferent de rețetă. Sarmalele de post sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc să încerce un preparat tradițional de post, iar savoarea să rămână aceeași.

Ingrediente de bază pentru sarmale de post

În varianta simplă și gustoasă, sarmalele de post sunt făcute din ingrediente care respectă alimentația de post. Știrile Pro TV oferă câteva dintre acestea, esențiale pentru sarmalele de post:

Orez: Este baza umpluturii pentru sarmale, iar textura sa se combină perfect cu celelalte ingrediente.

Ciuperci: Sunt folosite pentru a adăuga o consistență deosebită, înlocuind carnea din varianta clasică de sarmale. Pentru cei care nu preferă ciupercile, acestea pot fi eliminate și înlocuite de alte legume.

Ceapă și morcovi: Acestea sunt ingrediente de bază în multe rețete românești, iar în sarmalele de post aduc dulceață și profunzime gustului.

Condimente: Mărar, boia de ardei, foi de dafin, piper și sare. Sunt condimente care dau savoare sarmalelor.

Frunze de varză murată: Fără acestea, nu se pot face sarmale pentru că sunt esențiale pentru a înfășura umplutura. Frunzele de varză murată adaugă un gust acru, caracteristic preparatelor de post.

Cum se prepară sarmalele de post

Totul începe cu pregătirea umpluturii. Orezul se călește împreună cu ceapa și morcovul, iar ciupercile (proaspete sau uscate) sunt adăugate pentru a intensifica aroma.

După ce ingredientele sunt bine amestecate și condimentate, urmează umplerea frunzelor de varză murată. Ele se rulează cu grijă pentru a forma sarmalele, care sunt apoi așezate într-un vas mare, adesea de lut, pentru a fi fierte.

Sarmalele de post se fierb la foc mic, adăugându-se câteva linguri de pastă de roșii sau zeamă de varză pentru un gust autentic.

Atenție, este important ca sarmalele să fiarbă lent, pentru a permite ingredientelor să își elibereze aromele și pentru a obține un preparat delicios și consistent!

Cum se împăturesc sarmalele de post

Împăturirea sarmalelor de post poate varia în funcție de frunzele folosite (varză, viță, ștevie, lobodă) și de preferințele gospodinei, potrivit sursei citate.

FOTO – Caracter ilustrativ: Shutterstock

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Cod portocaliu extins: rafale de 130 km/h în România
Digi24
Denis Kapustin, liderul neonazist al grupării paramilitare Corpul Voluntarilor Ruși, a murit pe front, luptând pentru Kiev
Cancan.ro
Mesajul postat de sora artistului Ion Drăgan, cu o zi înainte de înmormântarea acestuia: 'Ne-ai distrus pe toți'
Prosport.ro
FOTO. Natalia Mateuț, spectaculoasă de ziua ei. Apariție rară a tatălui ei, legendarul Dorin Mateuț
Adevarul
Gest disperat al unui cabanier: „Plătiți cât vă permiteți. E primul an în care nu am oaspeți de Crăciun”
Mediafax
Trenul legendar care traversează 3 țări și 8 fusuri orare
Click
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători
Digi24
Mirabela Grădinaru, despre cum i s-a schimbat viața de când Nicușor Dan e președinte: „Ulterior am obținut și acest drept”
Cancan.ro
Alex Bodi pune tunurile pe Ramona Olaru după ce a spus că fuge de săraci: 'Trecutul ei nu e prea wow'
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Prezentare video Renault Clio 6. Dacia Sandero va primi același motor de 1,8 litri ca și modelul francez
Descopera.ro
Ce lichide să nu verși niciodată în chiuvetă și de ce?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Ce s-a întâmplat atunci când șoarecii de laborator au fost eliberați în natură?