DECLARAȚII EXCLUSIVE | Irinel Columbeanu și Siviu Prigoană, audiați în dosarul lui Bogdan Drăghici: „Președintele TATA ne șantaja!”

DECLARAȚII EXCLUSIVE | Irinel Columbeanu și Siviu Prigoană, audiați în dosarul lui Bogdan Drăghici: „Președintele TATA ne șantaja!”
Colaj: Cancan.ro
Publicat: 06/04/2022, 13:21

Oamenii de afaceri Irinel Columbeanu și Silviu Prigoană ar fi fost șantajați de Bogdan Drăghici, care ar fi făcut presiuni asupra lor pentru a-i determina să susțină financiar organizația TATA. De altfel, cei doi au și fost audiați după ce Drăghici a fost arestat în dosarul de pedofilie și întrebați dacă pot oferi detalii legate de comportamentul acestuia.

Bogdan Drăghici a fost arestat preventiv, în data de 21 august 2019, după ce autoritățile au probat că și-ar fi abuzat sexual fiica vitregă, într-o perioadă în care aceasta avea numai 10 ani, dar și pe fiica lui biologică.

Înainte de izbucnirea scandalului, Drăghici era cunoscut drept președintele Alianței TATA, un activist dedicat apărării drepturilor taților în procesele de divorț în care era pusă în discuție custodia copiilor. Extrem de activ în spațiul public, președintele TATA ajunsese să-și susțină cauza inclusiv în Parlamentul României.

Pentru a face rost de finanțare, acesta aborda oameni de afaceri celebri, despre care afla din presă că își dispută custodia copiilor la tribunal și se oferea să-i sprjine. În schimb, le cerea să doneze sume mari de bani către asociația lui.

Așa s-a întâmplat și în cazul lui Irinel Columbeanu și Silviu Prigoană, care, de altfel, au și fost chemați la audieri după deschiderea dosarului de agresiune sexuală și viol.

În acest sens, Irinel Columbeanu a primit o hârtie din partea Serviciului de Probațiune București, prin care era chemat pentru a „purta o discuție ”.

Din informațiile obținute până în prezent, în dosarul penal apar o serie de personalități mondene printre care și dumneavostră, care par să fi avut contact cu inculpatul în calitate de președinte al Asociației TATA. Vă rugăm să ne acordați posibilitatea de a purta o discuție în vederea clarificării aspectelor ce țin de activitatea profesională a sus numitului, relevantă pentru o evaluare completă a personalității acestuia”, se arată în documentul primit, în 2019, de Irinel Columbeanu.

Irinel Columbeanu: „Drăgici mdi-a sabotat procesul”

Irinel Columbeanu a povestit, pentru Gândul, că Drăghici l-a contactat în anul 2011, în timpul divorțului de Monica Gabor. Atunci, președintele TATA l-a încurajat să-i finanțeze organizația, oferindu-și serviciile în ce privește custodia Irinei.

Eu nu am avut nevoie de el și bineînțeles că nu i-am dat niciun ban. Văzând că nu reacționez, mi-a sabotat, într-un fel, procesul. A fost un șantaj clar, prin care încerca să scoată bani de la mine”, ne-a declarat Irinel Columbeanu.

În plus, omul de afaceri a povestit și faptul, la un moment dat, tot în acea perioadă, a avut treabă la Palatul Parlamentului, unde s-a întâlnit, întâmplător, cu Bogdan Drăghici. „Când m-a văzut, a început să strige după mine, în așa fel încât să fie auzit de cât mai multă lume. Îmi zicea să mut circul în altă parte … ceva de genul acesta”, a precizat Columbeanu.

Acesta susține că, ajuns la audieri, a aflat că nu era singura victimă. „Mi s-a spus că în situația mea ar fi și Siviu Progoană. Anchetatorii m-au rugat să le dau numărul lui. Am vorbit și eu cu el atunci și din ce știu a fost audiat”, a mai afirmat omul de afaceri.

Bogdan Drăghici a murit, miercuri dimineață, după ce a intrat cu mașina în poarta principală a Ambasadei Rusiei la București, după care și-a dat foc.

În cursul zile de marți, Drăghici fusese condamnat, în prima instanță, de magistrații Judecătoriei Sectorului 2 la 15 ani și 4 luni de detenție pentru agresiune sexuală și viol asupra fiicei vitrege. În plus, mai avea un proces și pe rolul Judecătoriei Sectorului 5, pentru agresarea sexală a fiicei sale biologice.

Tot marți, fostul președinte TATA publicase, pe Facebook, un mesaj prin care își exprima solidaritatea cu Ucraina. În ultima sa postare, Bogdan Drăghici a scris, printre altele: ”Și eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toți ucraineni, până când se va sfârși definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire!”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun