Declarații halucinante la televiziunea rusă: „Dacă voia, Rusia rezolva cu Ucraina în câteva ore, nu zile. Dar e operațiune specială, nu război”

Declarații halucinante la televiziunea rusă: „Dacă voia, Rusia rezolva cu Ucraina în câteva ore, nu zile. Dar e operațiune specială, nu război”
Margarita Simonyan, șefa canalului de televiziune RT (post de propagandă al Kremlinului, fostul Russia Today)/ Sursa: Captură
Publicat: 22/05/2022, 01:30

Șefa canalului de televiziune RT (post de propagandă al Kremlinului, fostul Russia Today), a afirmat într-o emisiune la televiziunea publică Rossiya-1 că, dacă ar fi vrut, Moscova ar fi „rezolvat Ucraina în câteva ore”, nu zile. Margarita Simonyan adăugat că Rusia a decis altfel pentru că efectuează o „operațiune militară specială” în țara vecină și „nu un război”.

„Cu siguranță am fi putut, dacă voiam asta, să rezolvăm cu Ucraina nu doar în zile, ci în ore. Dar noi efectuăm un soi de operațiune militară specială, și tocmai din acest motiv nu e vorba de un război, ci de o operațiune. Nu așa se efectuează un război. Îi compătimim pe toți cei de-acolo. Asta în primul rând. Al doilea lucru e că realizăm că mulți oameni de acolo sunt de partea noastră și că sunt ostatici”, a afirmat Margarita Simonyan în intervenția sa la Rossiya-1.

Declarațiile halucinante de la televiziunile rusești au atins noi cote în ultima perioadă, relatează hotnews.ro

Zilele trecute, un senator rus a spus că trupele de invazie întâmpină dificultăți în Ucraina pentru că luptă cu o puternică armată formată din soldați și ofițeri ruși, „cu exact aceeași mentalitate ca a noastră”.

LIVE TEXT | Rusia invadează Ucraina, ziua 83. Continuă eforturile pentru evacuarea uzinei Azovstal / Vladimir Putin avertizează NATO
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Profimedia

Anterior, un deputat al Dumei de Stat a amenințat că un război cu NATO va fi unul nuclear și că Rusiei nu îi pasă câte țări va distruge, în contextul discuțiilor de aderare a Finlandei și Suediei la Alianța Nord-Atlantică.

Kremlinul ar fi ordonat televiziunilor rusești și presei de propagandă să îi pregătească pe ruși pentru o înfrângere în războiul din Ucraina, afirmă serviciul de informații militare al Ucrainei.

Colonelul rus Mihail Hodarionok a oferit o evaluare sumbră asupra situației militare a Rusiei în direct la TV , afirmând că țara este complet izolată pe plan geopolitic și că Ucraina este pregătită să lupte „până la ultimul om”.