Deputatul USR Filip Havârneanu, acuzat că a vorbit beat în Parlament. Cum se apără acesta | VIDEO

Publicat: 17/04/2022, 22:29
Actualizat: 17/04/2022, 22:45

Deputatul USR Filip Havârneanu este acuzat că, în timp ce a susținut o declarație politică de la tribuna Parlamentului, ar fi fost beat.

Jurnaliștii de la Libertatea arată cum acesta vorbea greoi, se poticnea și avea unele gesturi nefirești în timpul respectivei declarații.

Mai mulți colegi ai acestuia din Parlament susțin că el ar fi mirosit a alcool în acea zi, dar, contactat de sursa citată, deputatul a explicat că a fost nevoit să ia calmante puternice din cauza unor dureri de spate provocate de un accident.

Miercuri dimineața, Havârneanu a ajuns în Parlament, unde era înscris în sesiunea de declarații politice înregistrate video și utilizate frecvent de parlamentari pentru a se promova în rândul alegătorilor.

Respectiva ședință a durat o oră și a fost condusă de fostul președinte al USR, Dan Barna. La ședință au participat peste 15 parlamentari, din toate partidele parlamentare.

Filip Havârneanu a vorbit despre deplasarea pe care o făcuse recent în Ucraina împreună cu alți parlamentari USR, dar și cu parlamentari și europarlamentari din alte state UE.

Deși vorbește liber, deputatul se poticnește des și gesticulează într-un fel care a determinat unele voci să dea de înțeles că acesta ar fi consumat băuturi alcoolice.

Patru alți deputați USR au declarat pentru jurnaliștii de la Libertatea că Havârneanu arăta în dimineața aceea ca o persoană care fie era beată, fie era mahmură. Potrivit unor surse din partid, colegii i-au spus acestuia să nu ia cuvântul și să nu rămână la ședința de plen care a început ulterior.

„L-am văzut după ce a făcut declarația politică și în timpul plenului. Se tot ridica, ieșea afară și a stat până aproape de votul final. Au fost colegi care încercau să îl oprească să vorbească cu oamenii, i s-a spus să plece acasă. Cei care au stat lângă el spun că mirosea puternic a alcool, eu am văzut doar că se comporta și vorbea ca un om beat. Nu se poate așa ceva, vorbim de oameni noi în politică, dar nu orice fel de oameni”, a explicat un deputat USR din zona Transilvaniei, pentru sursa citată.

Un alt parlamentar USR a explicat că s-a întâlnit cu deputatul de Iași după accidentul despre care vorbește acesta, dar că niciodată nu ar fi fost atât de incoerent „sau să fi avut orice fel de probleme despre care să spui că i le-ar fi provocat calmantele”.

Reacția lui Filip Havârneanu

Contactat de jurnaliști, deputatul Filip Havârneanu a declarat că este nevoit să își administreze calmante puternice, după ce a suferit un accident acum aproximativ două săptămâni.

„Fiind un om de acțiune, nu am ascultat medicul. Pentru a face față tuturor solicitărilor, am rezistat în această perioadă cu calmante, pentru a putea rămâne în picioare. Este adevărat că prestația mea de la pupitrul Parlamentului nu a fost cea mai bună. Oboseala acumulată pe durata deplasării în Kiev, zilele în care nu m-am hrănit și nu am dat corpului pauza de refacere și-au spus cuvântul. Medicamentele care mă ajută să nu clachez de durere fizică dau și ele de asemenea o stare de moleșeală și somnolență, efecte pe care am crezut că pot să le ignor. Pe de altă parte, ceea ce am trăit, văzut și simțit în orașele masacrate m-a zguduit emoțional, nimeni nu este de piatră”, a transmis deputatul USR.

Colegii de partid susțin că Havârneanu ar fi căzut de pe trotinetă și ar fi fost dus la spital cu salvarea, fiind externat, ulterior, în aceeași zi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Reghecampf și greșeala vieții. Prodanca îl vrea în pușcărie
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”