Descoperire surprinzătoare în vama Curtici: Un adolescent afgan a fost găsit în geamantanul unei femei. Alți 18 migranți, descoperiți la granița cu Ungaria | VIDEO

Publicat: 18/08/2021, 12:14

Polițiștii de frontieră de la vama Curtici au găsit în noaptea de marți spre miercuri, într-un tren cu destinația Austria, un tânăr afgan în vârstă de 15 ani ascuns în geamantanul unei femei.

Femeia, cetățean român, în vârstă de 24 de ani, a devenit agitată în timpul controlului, motiv pentru care polițiștii au decis să îi controleze bagajele.

„Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au descoperit, într-un tren internaţional care avea ca destinaţie Austria, un cetățean afgan, în vârstă de 15 ani, ascuns în geamantanul care aparţinea unui pasager, cetăţean român. Astăzi dimineață, în jurul orei 02:20, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, călătorind ca pasager în trenul IR 346 – 1, o femeie, cetățean român, în vârstă de 24 de ani.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat semne vizibile de agitație, motiv pentru care s-a procedat la controlul amănunțit al bagajelor. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit un adolescent ascuns într-un geamantan care îi aparţinea femeii”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Minorul afgan voia să ajungă în Germania

Polițiștii de frontieră au stabilit că minorul are 15 ani și provine din Afganistan. Femeia care a încercat să îl treacă ilegal granița a spus că este prietena fratelui minorului și că intenționa să îl ducă la ruda sa, aflată în Germania.

Minorul a fost preluat de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Arad.

În cauză, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Alți 18 migranți descoperiți la granița cu Ungaria

Zilele trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărșand, Nădlac II și Borș au depistat 18 cetăţeni din Afganistan și Nepal, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru automarfare încărcate cu diverse bunuri.

În data de 16.08.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judetul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, pe ruta Bulgaria-Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 17 de ani. Cei trei erau solicitanți de azil în România.

De asemenea, în vama Nădlac II, polițiștii de frontieră au controlat două TIR-uri, unul condus de un cetățean bielorus, iar celălalt de un bulgar. Printre mărfurile transportate, polițiștii au descoperit 11 persoane din Afganistan și Nepal, cu vârste între 15 și 31 de ani. Și aceștia erau solicitanți de azil în România.

Și în vama Borș s-a prezentat la ieşirea din ţară, un cetăţean bulgar care conducea un autocamion încărcat cu piese metalice, pe ruta Bulgaria-Polonia.

La controlul mijlocului de transport,  în compartimentul pentru marfă, au fost descoperiți ascunși patru tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 11 și 22 de ani.

În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun, mai informează Poliția de Frontieră.