Destinul crunt al lui Răzvan, tânărul transferat la Viena cu arsuri grave. S-a întors în țara în care muncea ca sezonier. Își dorea să-și termine casa, din care au rămas acum doar pereții

Publicat: 09/06/2022, 15:07
Actualizat: 09/06/2022, 15:08

Răzvan, un tânăr de 26 de ani dintr-o localitate ieșeană a fost transferat joi dimineață de la Iași la Viena cu o aeronavă militară. Bărbatul a suferit zilele trecute arsuri pe mai mult de jumătate din corp în urma exploziei unei butelii, iar medicii au solicitat transferul din cazua gravității și complexității rănilor suferite.

Joi dimineață, în jurul orei 9.15, o aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni, pentru a efectua o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni – Iași – Viena, a unui pacient cu arsuri, conform unei informări făcute de Ministerul Apărării Naționale. Solicitarea a fost făcută de  Departamentul pentru Situații de Urgență, în urma unei cereri formulate de Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, unde bărbatul se afla internat de mai multe zile.

În urma exploziei, au rămas doar pereții din casă

Tragedia a avut loc marți seară, în jurul orei 01.00, când casa tânărului din localitatea ieșeană Osoi, a luat foc în urma exploziei unei butelii. Martorii au declarat pentru Gândul că focul a fost foarte puternic, dar că tânărul a reușit să se evacueze singur. Acesta ar fi uitat butelia pornită și la o scânteie flăcările l-au surprins în bucătărie. La scurt timp după ce a ajuns la un vecin să ceară ajutor și a sunat la 112, tânărul s-a prăbușit pe pat, iar la fața locului au ajuns primii cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Iorgu Ciocan, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, a explicat că ardea toată casa și acoperișul, au reușit să deconecteze energia electrică, dar vecinul la care s-a dus tânărul le striga că este o butelie în mijlocul flăcărilor.

„Am ajuns acolo în 10 minute cu colegul meu, erau 100 de metri de la șosea până la casă, iar proprietarul era ieșit din casă, a fugit la un vecin. Părea în stare foarte gravă, era ars pe partea dreaptă, pe picior, pe mâini, la gât. Am încercat să stingem incendiul cu apă, cu extinctoare, dar nu am putut să ne băgăm după butelie. Când eram la 20 de metri de casă, aceasta a explodat, a luat foc tot acoperișul. Acum, au mai rămas doar pereții din casă”, a declarat Iorgu Ciocan pentru Gândul.

Bărbatul lucra în străinătate pentru a-și vedea visul împlinit

La locul incendiului au ajuns și două autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) și un echipaj medical. Bărbatul a fost preluat de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, fiind intubat și ventilat mecanic încă înainte de a ajunge la spital, din cauza rănilor suferite. Acesta avea arsuri pe față, torace, mâini și căi aeriene. A fost internat la Anestezie și Terapie Intensivă la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași unde a fost tratat până la momentul transferului.

„Starea pacientului este foarte gravă, are arsuri pe aproximativ 70% din suprafața corpului, inclusiv de căi aeriene. Este un pacient care din momentul preluării a trebuit intubat, ventilat mecanic și transportat cu anestezie generală. A fost preluat și tratat inițial la noi, dar s-a impus transferul internațional. Sperăm să existe șanse de tratament și supraviețuire în centrul din spitalul din Viena”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

Tânărul de 26 de ani locuia singur, era din localitatea Osoi și în sat mai locuiește doar mama sa. El a fost plecat în Austria, ca muncitor sezonier, în aceeași țară în care a fost dus acum de medicii români în încercarea de a-i salva viața. Scopul lui, povestesc martorii, era să își construiască treptat casa până o termina – de aceea se întorcea mereu în sat după câteva luni petrecute în străinătate. Aceeași casă în care se afla și atunci când a izbucnit incendiul și care a fost năruită de flăcări.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?