Detalii șocante în cazul dublei crime de la Onești. Moroșan a amenințat pe patul de spital că vrea să-l ucidă pe comandantul poliției: „Să vezi câte gloanțe bag în el!”

Detalii șocante în cazul dublei crime de la Onești. Moroșan a amenințat pe patul de spital că vrea să-l ucidă pe comandantul poliției: „Să vezi câte gloanțe bag în el!”
Gheorghe Moroșan, criminal din Onești.
Publicat: 25/06/2021, 13:42
Actualizat: 25/06/2021, 13:44

Gheorghe Moroșan, bărbatul care i-a ucis pe 1 martie pe cei doi bărbați pe care, inițial, îi luase ostatici într-un apartament din Onești, l-a asigurat pe patul de spital, pe unul dintre polițiștii de la pază că îl va ucide pe comandatul Poliției din Onești, dar și pe familia și copiii acestuia, potrivit rechizitoriului obținut de GÂNDUL.RO.

Totodată, potrivit expertizei medico-legale psihiatrice, bărbatul suferea de tulburare de personalitate de tip antisocial, iar soția sa, acuzată de complicitate, a fost diagnosticată de medicii psihiatri cu tulburare depresivă.

Aurelea Moroșan a susținut în fața anchetatorilor că nu este vinovată cu nimic și pe parcursul urmăririi penale, femeia a oferit declarații contradictorii.

Păstrează capacitatea psihică de apreciere critică a conținutului și a consecințelor social negative ale faptelor comise și față de care discernământul este păstrat.În cursul urmăririi penale, deși s-a dispus efectuarea unei constatări de deteeție a comportamentului simulat privind pe inculpata Moroşan Aurelea, aceasta a refuzat testarea. Inculpata a susținut că nu este vinovată de săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina sa, iar pe parcursul urmăririi penale a dat declarații contradictorii.

Rechizitoriu

Raportul de expertiză medico-legală psihiatrică din rechizitoriu arată că Gheorghe Moroșan suferea de tulburare de personalitate de tip antisocial. Mai mult, bărbatul nu a manifestat remușcări față de urmările faptelor comise și regretă că „nu a omorât persoanele pe care le crede vinovate de pierderea pe nedrept a dreptului de proprietate asupra apartamentului”, se arată în rechizitoriu.

Acesta păstrează capacitatea psihică de apreciere critică a conținutului și a consecințelor social negative ale faptelor comise și față de care discernământul este păstrat. Inculpatul nu a dorit să dea declarații în cauză, iar la data de 20.05.2021, cu prilejul audierii a fost de acord să povestească cele întâmplate, dar fără să se consemneze declarația.

Rechizitoriu

Redăm integral convorbirea dintre negociator și Gheorghe Moroșan, la scurt timp după ce bărbatul din Onești i-a ucis pe cei doi muncitori. Totodată, negociatorul îl întreabă, în nenumărate rânduri acesta, de ce i-a înjunghiat pe cei doi muncitori.

”O să mă răzbun pentru asta”

Moroşan Gheorghe: Aista ori îi prost, ori îi prost! Adică îi apartamentul meu și tot eu fac puşcărie. Deci, în apartamentul meu poate să intre cine vrea?
A.N.: Nu-i important al cui e apartamentul. Matali ai mai făcut treaba asta? Ești conştient de treaba asta? Indiferent al cui e apartamentul.
Moroşan Gheorghe: Apartamentul este locuința mea!
A.N.: Băi omule, ai omorât doi oameni!
Moroşan Gheorghe: Ce-o citit și prostul ăsta! Și cum, de atâta timp, eu îți fac sesizare scrisă că tu îmi ocupi un apartament proprietatea mea!
A.N.: Nu aveai ce să cauți să-i înjunghii pe ăia doi! Nu era treaba dumneata! Ce explicații să-ți dea cetățenii ăia doi? Ei erau nevinovați, frate, că i-o trimis cineva, doar nu s-o dus de capul lor!
– Moroşan Gheorghe: Voi nu pricepeți deloc! Hai că pricep eu mai bine ca voi.
– A.N.: 20 de ani la puşcărie.
– Moroşan Gheorghe: Da, da, 20 de ani, da dacă eu ann peste 40 de ani nu fac niciun an!
– A.N.: Ai să vezi tu!
– Moroşan Gheorghe: Ai de capul tău și de zilele tale…
– A.N.: Ascultă aici, îi belită!
– Moroşan Gheorghe: Daaa, gata, îi belită gata!
– A.N.: Ai s-o iei cu 3 mâini, oamenii ăia erau nevinovați, băi omule!
– Moroşan Gheorghe: Erau… eu de 5 ani de zile nu pot să intru în apartamentul meu.
– A.N.: Vezi matale, că mai sunt și alții în situația matale.
– Moroşan Gheorghe: Și? Ce fac?
A.N.: Nu tre’ să iei zilele oamenilor!
– Moroşan Gheorghe: Îmi las apartamentul la (neinteligibil) și tu pleci!
– A.N.: Bre, da’ de ce i-ai înjunghiat, de ce ai avut treabă cu ei?
– Moroşan Gheorghe: Eu le-am spus de mai multe ori: nu aveți ce căuta acolo!

– Moroşan Gheorghe: O să mă răzbun eu pentru asta!
– A.N.: O să te răzbuni? Nu te-ai răzbunat destul?

Criminalul din Onești: ”Îmi caut pistol”

După ce negocierile cu Poliţia au eşuat, bărbatul a fost împuşcat de nouă ori în timpul intervenţiei luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale. Transferat ulterior la spital, Moroșan l-a amenințat pe comandantul Poliției din Onești cu moartea.

– Moroşan Gheorghe: Promit că pe comandantul ăsta îl omor, pe el și pe copiii lui și pe nevastă-sa! Ăla trebuia să moară, doamnă!
– A.N.: Mușcă-ți limba!
– Moroşan Gheorghe: Nuuu!
– A.N.: Mușcă-ți limba!
– Moroşan Gheorghe: Nu, nu nu! Ascultă-mă ce-ți spun eu, de nu-l omor să-mi pui mie prost! Îl  omor! Cum ies de aici mă duc să-mi caut pistol și să vezi câte gloanțe bag în el!

Criminalul de la Onești mai avea 4 condamnări

Criminalul de la Onești avea antecedente penale. Potrivit rechizitoriului, Moroșan avea patru condamnări, prima dintre ele în 1987, când a primit 3 ani și 6 luni de închisoare pentru furt calificat.

A doua condamnare a fost emisă în 1991, când acesta a fost osândit la 1 an și 6 luni, tot pentru  pentru furt calificat.În anul 2003, însă, pe numele lui Moroșan a fost decisă o nouă sentință definitivă. De data aceasta, bărbatul a luat jumătate de an de detenție, pentru vătămare corporală gravă.

De asemenea, conform cazierului judiciar, Moroșan a fost condamnat pe teritoriul Italiei pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea sub influența alcoolului sau a stupefiantelor.

Firul evenimentelor

Pe 1 martie, Gheorghe Moroșan un bărbat de 68 de ani a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti şi ulterior i-a înjunghiat.Atunci, forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor.

Una dintre victime a fost declarată decedată la faţa locului, iar a doua a murit la spital.

Agresorul a fost internat în spital pentru acordarea de îngrijiri medicale şi urmează să fie audiat de procurorul de caz.

Apartamentul în care s-au comis crimele fusese al agresorului, iar acum se afla în proprietatea Chimcomplex în urma unei executări silite.

Cei doi muncitori erau electricieni ai combinatului şi fuseseră trimişi de conducerea acestuia în vederea executării unor lucrări de renovare.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Cea mai fierbinte lună aprilie din istorie. „În ce moment declarăm că am pierdut lupta?”