DEZVĂLUIRILE medicului care i-a pus la loc brațele Alexiei, adolescenta grav rănită într-un accident de autocar. „Nici unul dintre voi nu știe ce drame am trăit”

DEZVĂLUIRILE medicului care i-a pus la loc brațele Alexiei, adolescenta grav rănită într-un accident de autocar. „Nici unul dintre voi nu știe ce drame am trăit”
DEZVĂLUIRILE medicului care i-a pus la loc brațele Alexiei / Sursa FOTO: facebook.com/clinica.susanu
Publicat: 04/02/2023, 15:12

Sidonia Susanu este unul dintre cei mai apreciați medici chirurgi din România. În contextul în care doctorii sunt tot mai atacați în societatea civilă, Sidonia Susanu a reacționat pe Facebook.

„Nici unul dintre voi nu știe ce drame am trăit”, povestește medicul ieșean, cu referire la condițiile nu tocmai ideale în care își exercită meseria.

Sidonia Susanu, revoltată de „miștourile” celor din jur

Sidonia Susanu este medicul care a coordonat dificilele intervenții chirurgicale la care a fost supusă Alexia, adolescenta căreia i s-au amputat mâinile în groaznicul accident de autocar produs la Pașcani. Reacțiile din spațiul public au șocat-o pe doctorița din Iași, așa că Sidonia Susanu și-a exprimat revolta într-o postare pe Facebook. Ea a criticat „comentariile și articolașele peiorativ ironice autointitulate de autorii lor «parodii»”

Nu este nici o parodie când un copil ajunge la mine cu o amputație și cu o mânuță pusă într-o pungă așa cum a fost recuperată de pe câmp în urma unei catastrofe.

Nu este nici o parodie drama unui copil infirm sau a unei familii.

Am operat mii de ore în viață mea și peste 10.000 de copii și nu accept să îmi spună careva că fac «o clinică de plantat organe». Nu aveți dreptul să îmi adresați voi peiorative de genul «un fel de eroină în branșă»! Cred că poate critica muncă mea numai cineva care a făcut mai mult și mai bine decât mine și atât!”, a transmis Sidonia Susanu.

Mesaj pentru clasa politică

În continuare, ea a ținut să le mulțumească politicienilor care, lăsând deoparte orgoliile, s-au implicat în a sprijini dezvoltarea chirurgiei reconstructive la Iași.

„Când operezi 20 de ore într-o zi, chiar găsești infantile orgoliile politice și interpretările oricui își dă cu părerea cum că aș vrea eu cariere politice devin puerile. Îmi doresc să pot opera în condiții civilizate și să am acces la echipamente cu care să pot SALVA VIEȚI” – Sidonia Susanu

În context, medicul ieșean a scos la lumină dramele trăite de-a lungul anilor în spital, când, din lipsă de fonduri, nu a putut ajuta copiii ce aveau nevoie de ajutor și care, astfel, au rămas infirmi pe viață.

„Nici unul dintre voi nu știe ce drame am trăit în sufletul meu când am fost nevoită să amputez o mânuță sau un picior al unui copil condamnat să rămână infirm pe viață pentru că spitalul nu a avut bani sau pentru că banii au fost cheltuiți pe altceva decât interesul pacienților!” – Sidonia Susanu

Vă promit că voi milita pentru orice finanțare care poate veni la spital și prin care să pot crește calitatea actului medical și să aduc clinica de chirurgie reconstructivă la cel mai înalt nivel profesional posibil în beneficul unic al pacientului copil”, și-a încheiat mesajul Sidonia Susanu.

Cazul adolescentei Alexia reprezintă singura replantare bilaterală de brațe realizată vreodată la nivelul întregii Europe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase