Diana a lăsat din mână racheta de tenis ca să lupte cu un cancer rar. „I-a apărut un semn sub deget, ca o alună”

Diana a lăsat din mână racheta de tenis ca să lupte cu un cancer rar. „I-a apărut un semn sub deget, ca o alună”
Sursă foto: Facebook
Publicat: 04/12/2021, 12:00

Diana are doar 15 ani, dar sub zâmbetul de adolescentă, fata cu părul lung și cârlionțat ascunde o luptă contracronometru cu o boală rară: rabdomiosarcomul alveolar. O tumoare malignă agresivă care i-a răpit copilăria și bucuria rachetei de tenis, sport pe care îl practica încă de la cinci ani.

A crescut pe terenul de tenis și a câștigat numeroase concursuri naționale. Visează să facă performanță în continuare și gândul acesta îi alină durerea din spatele diagnosticului crunt.
La începutul verii, Dianei i-a apărut un semn care arată ca o alună, sub degetul mic de la piciorul drept, povestește pentru Gândul Luminița Tudor, o prietenă a mamei Dianei, care a făcut public cazul adolescentei.
Tânăra acuza dureri și a mers la ortoped. Inițial, a dat vina pe adidașii de antranament care o băteau. A urmat o serie de analize medicale și radiografii, însă boala nu era diagnosticată. După un RMN complex, în toamnă, i s-a recomandat să meargă la un ortoped pediatru, într-o clinică privată.

O tumoare canceroasă

Aici au urmat alte analize și investigații, iar în cele din urmă, biopsia a scos la iveală diagnosticul: o tumoare care se așază pe oasele membrelor și apare în special la copii și adolescenți, cunoscută sub numele de rabdomiosarcom alveolar.
Acum, tânăra din Cernavodă este internată la Spitalul ”Marie Curie” din București, la secția de Oncologie, unde a făcut prima cură de chimioterapie. Alături de Diana este mama ei, care îndură cu stoicism durerea și este lângă fiica sa în fiecare clipă.
La biopsie, doctorul le-a spus părinților că mai are alte două tumori care nu se văd. Din păcate, are trei tumori”, spune Luminița Tudor.

Familia vinde terenul și animalele pentru a o salva pe Diana

Părinții Dianei au trimis dosare la mai multe clinici din Europa, însă speranța a găsit-o la un centru din Franța, Gustave Roussy, care tratează aceste tipuri de cancer. Costurile sunt însă peste puterile familiei: 260.000 de euro, spitalizarea și operația, fără transportul în Franța.
Părinții tinerei cresc animale și păsări, la ferma de la țară. Pentru a salva viața Dianeim au pus la vânzare și terenul de 12.000 mp, și animalele din curte.
Cei care vor să o ajute pe Diana să trăiască pot dona în următoarele conturi deschise pe numele tatălui, Iordache Marian.

RO62BTRLRONCRT00W8472802 – cont LEI
RO74BTRLEURCRT00W8472801 – cont EURO
Beneficiar: Iordache Marian 


Citește și:

VIDEO | Cristina a rămas ”ca un bibelou”, doar respiră, plânge și râde. „Am mers să o operez la inimă și acum are creierașul negru”

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult