Diana Șoșoacă, chemată la Parchetul General: „Mi-a fost mie teamă de ceva?”

Diana Șoșoacă, chemată la Parchetul General: „Mi-a fost mie teamă de ceva?”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 07/02/2022, 15:16
Actualizat: 07/02/2022, 15:18

Diana Șoșoacă a fost chemată, luni, la Parchetul General, în dosarul în care senatoarea a depus o plângere împotriva jurnaliștilor italieni care au venit să înregistreze un interviu în cabinetul ei, au spus, pentru GÂNDUL, oficiali din cadrul instituției.

Ea nu a fost, însă, audiată, pentru că la discuții nu a putut participa și avocatul senatoarei. Din acest motiv, ea a fost chemată, din nou, marți, la Parchetul General.

„Este dosarul în care eu am făcut plângeri penale. Mi-a fost mie teamă de ceva? (…) Domnul procuror nu mai m-a citat până acum. Nu am fost în niciun concediu, cum s-a mai zvonit pe la nu știu ce televiziuni că m-a citat.

Eu nu am refuzat niciodată venirea. Când am fost citată am venit. (…) Este vorba de infracțiuni împotriva unui demnitar al statului român, iar ancheta se va desfășura așa cum spune Codul  de procedură penală, nu așa cum doresc jurnaliștii, cu tot respectul”, a spus Șoșoacă, la ieșirea din sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), citată de România TV.

Diana Șoșoacă a venit pentru da explicații în cazul plângerii pe care a depus-o, în decembrie 2021, după ce o echipă a televiziunii italiene Rai Uno a vrut să facă un interviu cu senatoarea. După ce jurnaliștii au adresat mai multe întrebări, Șoșoacă a refuzat să mai răspundă și i-a acuzat că au intenții ascunse în cazul ei. În acel moment a izbucnit un scandal. Jurnaliștilor le-a fost interzis să mai iasă din biroul senatoarei până la sosirea Poliției.

Odată ajunse la fața locului forțele de ordine, soțul Dianei Șoșoacă l-a lovit pe un polițist.

Există, așadar, trei dosare în acest caz: unul deschis ca urmare a plângerii formulate de Diana Șoșoacă, unul de ultraj, pe numele soțului senatoarei, Dumitru-Silvestru Șoșoacă, și o plângere depusă de jurnalista italiană Lucia Goracci.

În dosarul de ultraj, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Silvestru Șoșoacă a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, începând din 10 decembrie.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult