Dieta cu cafea | La ce alimente trebuie să renunți ca să slăbești sănătos cu acest regim-minune

Dieta cu cafea | La ce alimente trebuie să renunți ca să slăbești sănătos cu acest regim-minune
Publicat: 05/04/2022, 10:28

O cafea consumată la birou asigură energia pentru întreaga zi, mai ales dacă este de calitate. Cafeaua ascunde însă o proprietate „magică”, care capătă tot mai multă relevanță, când vine vorba de sănătatea fizică.

Dieta cu cafea te ajută să dai jos kilogramele în plus. Poate că rolul cafelei în procesul de slăbire nu a fost suficient de dezbătut de experți, dar a venit timpul să îi acordăm creditul bine meritat.

Cafeaua poate avea efecte pozitive asupra sănătății, dar și asupra masei corporale, în funcție de cum este consumată, scrie feminis.ro.

Putem stăpâni cu succes atributele pozitive ale cafelei, cât timp o consumăm cu moderație. Ce trebuie să facem pentru a ține o dietă cu cafea eficientă?

1. Nu exagera în privința consumului de cafea

Acesta este cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont. Consumul excesiv de cafea poate duce la un nivel ridicat de stres și la insomnii, iar acești factori atrag de la sine o alimentație nesănătoasă, excesivă. Una-două cești de cafea pe zi sunt suficiente pentru un tonus optim.

2. Nu folosi frișcă și zahăr

Puțin știu că, atunci când adaugă frișcă și zahăr în cafea, consumă, de fapt, „un baton de ciocolată”. Pentru cei care nu pot migra direct spre cafeaua neagră există lapte degresat, îndulcitori, care nu conțin zahăr.

3. Renunță la specialitățile pline de calorii din cafenele

Cafele aromate, bazate pe espresso, băuturi care cu siguranță conțin mai mult zahăr decât cafea! Feriți-vă de ele, chiar dacă sunt delicioase sau măcar savurați-le foarte rar.

4. O cafea după cină, pentru a reduce poftele

Cafeaua taie pofta de mâncare, am simțit-o cu toții pe „pielea” noastră. O cafea după cină reduce poftele de dulciuri, desert, gustări târzii.

5. O cafea băută cu o oră înainte de antrenament

Cafeaua consumată înainte de un antrenament poate crește energia și ajută chiar și la ameliorarea durerilor musculare. Pe de altă parte, nu este indicat un consum de cafea imediat înainte de a face exerciții la sală, pentru că vei avea probleme de digestie.

6. Combină cafeaua cu multă apă

Cafeaua te ajută să pierzi lichide, să te deshidratezi, dar trebuie să suplinești această pierdere cu apă. Bea o ceașcă de apă pentru fiecare ceașcă de cafea pe care o bei, pentru a avea stomacul mai plin.

7. Dieta de cafea cu cinci cești pe zi

O dietă intensivă de cafea presupune 4-5 cești de cafea pe zi. Aceasta trebuie să fie neagră și fierbinte, fără zahăr și frișcă.

Efectele cofeinei durează 3-4 ore. Astfel, vei ști la ce interval de timp să bei ceștile de cafea.

O soluție sănătoasă pentru a diversifica o cafea neagră este să-i adaugi lapte de soia în ceașca ta. Laptele călduț de soia înlocuiește zahărul din cafea și are proprietăți nutritive.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase