DIICOT a destructurat o rețea specializată în fraudarea aparatelor de jocuri de noroc / Cum câștigau la „păcănele” infractorii

DIICOT a destructurat o rețea specializată în fraudarea aparatelor de jocuri de noroc / Cum câștigau la „păcănele” infractorii
DIICOT a destructurat o rețea specializată în fraudarea aparatelor de jocuri de noroc / Sursa FOTO: Politia Romana
Publicat: 12/12/2023, 10:11

DIICOT intră în mafia jocurilor de noroc. Un grup infracţional implicat în fraudarea aparatelor de tipul „slot machine” a fost destructurat, în vestul țării. Marţi dimineaţa, 12 decembrie 2023, de 26 de percheziţii domiciliare au avut loc.

Printre altele, suspecţii sunt acuzaţi de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică şi evaziune fiscală.

Cum „speriau” aparatele infractorii

Membrii grupului sunt cercetaţi într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică şi evaziune fiscală, a informat IPJ Caraş-Severin.

Potrivit unui comunicat al poliţiştilor, sunt puse în aplicare 26 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi în municipiul Bucureşti, precum şi 26 de mandate de aducere.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada septembrie 2019 – decembrie 2023, 26 de persoane, din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, administratorii şi angajaţi ai două societăţi comerciale din judeţul Timiş, precum şi alte persoane, ar fi constituit un grup infracţional organizat, având drept scop obţinerea unor sume importante de bani, prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine, din mai multe locaţii din judeţele Caraş-Severin,Timiş, Arad şi Hunedoara”, a precizat sursa citată.

Astfel, membrii grupului infracţional ar fi intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive şi programe informatice, crescând în mod artificial câştigurile care trebuiau acordate potenţialilor jucători.

De asemenea, ar fi modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului şi a procentajului de câştig, însuşindu-şi, în mod fraudulos, Jackpot-urile mari.

Grupul, organizat pe modelul mafiei italiene

Organizarea în cadrul grupului era de tip piramidal, pe modelul mafiei italiene. Persoanele cercetate acționau pe trei paliere distincte.

Primul palier ar fi avut în componenţă patru lideri cu funcţii de conducere în cadrul celor două firme cu sediul în judeţul Timiş.

Cel de-al doilea palier, de execuţie, ar fi fost constituit din angajaţi ai firmelor care, la comanda liderilor grupului, s-ar fi deplasat în locaţiile unde se aflau aparatele de jocuri de noroc şi ar fi intervenit asupra acestora, prin folosirea unor chei speciale, dispozitive şi alte accesorii.

Pe ultimul palier ar fi acţionat persoanele care aveau calitatea de administratori – în fapt sau în drept, ai unor locaţii în care erau instalate aparate de jocuri de noroc puse la dispoziţie de liderii grupului infracţional, în baza unor contracte de participaţiune sau închiriere.

„Potrivit înţelegerilor stabilite anterior, aceştia ar fi anunţat membrii grupului infracţional, care ar fi operat pe palierul de execuţie, despre încasările masive la aparatele din sălile administrate, pentru a veni să acţioneze cu dispozitive, în vederea fraudării aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine.

Câştigurile obţinute din activitatea infracţională ar fi fost însuşite şi împărţite în interiorul grupului de criminalitate organizată”, menţionează reprezentanţii IPJ Caraş-Severin.

Suportul de specialitate în această cauză penală a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT Structura Centrală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai!...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi seniorii...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
REGULILE pentru posesorii auto se schimbă dramatic. VA FI INTERZIS pentru toți șoferii din România
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Enzimele descoperite în bacteriile intestinale pot schimba grupele de sânge ale unui donator