DIICOT face 17 percheziții la apropiați ai clanului Cămătarilor. Gruparea ar fi folosit violențe pentru a recupera 500.000 de euro

Publicat: 26/05/2021, 09:21
Actualizat: 26/05/2021, 09:25

17 percheziții au loc, miercuri dimineață, în Capitală, Ilfov și Prahova, la persoane acuzate de șantaj, sumele obținute prin amenințări și violență fiind de până la 500.000 de euro. Surse judiciare din au declarat, pentru GÂNDUL.RO, că printre cei vizați de percheziții se numără Alex Stoica (zis „Aticu”), Marian Sârbu („Box”) și Florin Șpac („Șpac”), apropiați ai clanului Cămătaru.

17 persoane urmează să fie duse la audieri.

„La data de 26.05.2021, procurorii D.I.I.C.O.T. împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, cu sprijinul Serviciului Investigaţii Criminale şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei au pus in aplicare 17 mandate de percheziţie domiciliară şi 16 mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, intr-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, şantaj şi abuz în serviciu”, anunţă DIICOT.

De la sfârșitul anului 2020 și până în prezent a fost documentată activitatea unui grup infracțional organizat ai cărui membri s-ar fi specializat în săvârșirea unor infracțiuni de șantaj, constând în recuperarea unor sume de bani de la diverși agenți economici, până la valoarea de 500.000 de euro, prin utilizarea de amenințări și violențe.

Persoanele vizate vor fi duse pentru audieri la sediul DIICOT.

Știre în curs de actualizare.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase