DIICOT susține participarea Procurorului General al României și a CSM la negocierile legate de proiectul de lege privind pensiile de serviciu

DIICOT susține participarea Procurorului General al României și a CSM la negocierile legate de proiectul de lege privind pensiile de serviciu

Reprezentanții Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au transmis un comunicat de presă în care precizează că susțin participarea Procurorului General al României și a CSM la negocierile legate de proiectul de lege privind pensiile de serviciu.

În data de 20 iunie a fost convocată Adunarea Generală a procurorilor din cadrul DIICOT, subiectul fiind exprimarea unui punct de vedere privind proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.

În temeiul art. 91 alin. (1) din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară, procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a convocat la data de 20 iunie 2023,  Adunarea Generală a procurorilor din cadrul direcției, având ca obiect exprimarea unui punct de vedere privind proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și manifestarea susținerii Consiliului Superior al Magistraturii, în calitatea sa consacrată de Constituție, de garant al independenței justiției”, se menționează în comunicatul DIICOT.

DIICOT avertizează că ar putea fi inițiată o formă de protest

După votul care a urmat dezbaterilor, a fost adoptată manifestarea susținerii procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Consiliului Superior al Magistraturii, de a participa la discuțiile de negociere privind proiectul de lege.

Reprezentanții DIICOT au mai transmis că dacă propunerile formulate de către Consiliul Superior al Magistraturii și susținute de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nu vor fi avute în vedere de către Legislativ, atunci va fi convocată o nouă adunare generală a procurorilor, existând și posibilitatea inițierii unei forme ”graduale” de protest.

În urma dezbaterilor s-a supus la vot și a fost adoptată manifestarea susținerii procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Consiliului Superior al Magistraturii, de a participa la discuțiile de negociere privind proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.

În situația în care propunerile formulate de către Consiliul Superior al Magistraturii și susținute de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nu vor fi avute în vedere de către Legislativ, se va convoca o nouă adunare generală a procurorilor direcției pentru a se stabili dacă se inițiază o formă de protest, iar în caz afirmativ, formele graduale de protest ce urmează a fi adoptate”, avertizează reprezentanții DIICOT prin intermediul acestui comunicat de presă.


Citește și:

Nicolae Ciucă, despre procesul de aderare la OCDE: ”Este o muncă de durată, dar care va aduce beneficii importante României”

Sorin Grindeanu, după discuțiile cu Marcel Ciolacu: ”Trebuie să maximizăm eficiența transportului rutier, feroviar, naval și aerian”

EXCLUSIV | Producția de tehnică militară a intrat ”la apă”? Președintele ASIAA: ”România a primit ordinul să tragă frâna de mână!”

Politologul Stelian Tănase, despre prezența Dianei Șoșoacă la RECEPȚIILE de la Ambasada Rusiei: ”Abominabil gest”

Președintele ADU sesizează Garda Națională de Mediu: ”Clotilde Armand și funcționarii conduși de ea nu cunosc legea!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern