Politologul Stelian Tănase, despre prezența Dianei Șoșoacă la RECEPȚIILE de la Ambasada Rusiei: ”Abominabil gest”

Politologul Stelian Tănase, despre prezența Dianei Șoșoacă la RECEPȚIILE de la Ambasada Rusiei: ”Abominabil gest”
Publicat: 18/06/2023, 12:46
Actualizat: 18/06/2023, 12:49

Politologul și scriitorul Stelian Tănase consideră că participarea senatoarei Diana Șoșoacă la recepțiile organizate de Ambasada Rusiei reprezintă un gest ”abominabil”, iar astfel e vizite ar trebui pedepsite.

Stelian Tănase a transmis acest mesaj fără echivoc în timpul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, punctând și că persoanele care susțin, public, ”prietenia cu Moscova” se situează, practic, împotriva intereselor naționale ale României.

Politologul a analizat, de-a lungul timpului, subiectul regimurilor totalitare și, întrebat cum caracterizează prezența Dianei Șoșoacă la Ambasada Rusiei, a fost tranșant.

”Abominabil gest. Aceste persoane trebuiau pedepsite. Eu sunt liberal, nu susţin pedeapsa, admonestarea, dar sunt situaţii de o gravitate atât de mare, încât nu poţi să te joci cu ambiguităţi. Cine face asemenea lucruri trebuie pedepsit imediat.

Există un regulament al Parlamentului, există o morală publică, există interese naţionale care trebuie apărate”, a declarat Stelian Tănase în emisiunea Insider politic. 

Prietenia cu Moscova înseamnă ocupaţia sovietică”

Stelian Tănase a explicat că a cules foarte multe informații referitoare la ceea ce a însemnat ocupația sovietică în România, concluzia fiind următoarea: ”Jafuri, crime, nenorociri”.

Potrivit politologului, cine ”cochetează” în spațiul public cu ideea de ”prietenie cu Moscova” ar trebui pedepsit, totul reprezentând declarații împotriva statului român.

”Am adunat date despre ce a însemnat ocupaţia sovietică în România: jaf, crime, nenorociri. Cum au cărat toată industria şi au dus-o în Rusia. Toate familiile din România au istorii cu soldaţii sovietici: cu jafuri, cu violuri, cu crime. Toate sunt în cartea ”Zvonuri despre sfârşitul lumii”, pe care am scris-o dintr-o furie faţă de cei care au uitat ce înseamnă ocupaţia sovietică.

Văd că ies unii la televizor şi spun despre prietenia cu Putin şi cu Rusia. Nu! Prietenia cu Moscova înseamnă ocupaţia sovietică. Din 1769, la o generaţie, ruşii tot vin în România. Se pare că le-a venit sorocul. Am avut ocupaţia din 1944 şi acum, în 2023, ar cam fi timpul să ne ocupe din nou”, a mai declarat politologul și scriitorul Stelian Tănase.

”Cine cochetează cu această idee în spaţiul public trebuie pedepsit. Sunt declaraţii împotriva statului român. Acest mesaj trebuie să înceteze”

Stelian Tănase

Diana Șoșoacă, alături de ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin

Ambasada Rusiei la București a organizat o recepție cu ocazia Zilei Diplomatului Rus, iar printre participanți s-a numărat și senatoarea Diana Șoșoacă. Nu este pentru prima oară când aceasta ia parte la o astfel de recepție, existând voci care afirmă că – în contextul războiului din Ucraina – un astfel de demers ar trebui să fie evitat.

Într-o fotografie publicată chiar pe pagina Ambasadei Rusiei, Diana Șoșoacă apare alături de Valery Kuzmin, Ambasadorul Federației Ruse la București.

Ucraina, pe de altă parte, a anunțat că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva senatoarei după ce Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege prin care cere ca România să anexeze mai multe teritorii ale Ucrainei.

Senatoarea cere anexarea prin lege a teritoriilor din vechiul regat al României, care acum sunt în Ucraina.

Diana Șoșoacă – invitată frecvent la evenimentele găzduite de ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin – a depus un proiect de lege care prevede denunțarea de către țara noastră a ”Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”. (mai multe informații AICI)


Citește și:

ANALIZĂ | Politologul Andrei Kolesnikov, despre șeful mercenarilor Wagner: ”Este nevoie doar de un semn al lui Putin pentru ca Prigojin să dispară!”

Președintele ADU sesizează Garda Națională de Mediu: ”Clotilde Armand și funcționarii conduși de ea nu cunosc legea!”

Noul PROCES intentat lui Alexei Navalnîi începe luni, 19 iunie: ”Se va desfășura cu ușile închise, fără accesul presei. Ne luptăm cu Putin din 2011!”

EXCLUSIV | Profesor universitar la ASE, acuzat de discriminare și hărțuire sexuală. Concluziile ANCHETEI demarate de Rectorat – UPDATE

Lilia Chanysheva, fost lider al echipei lui Alexei Navalnîi, condamnată la 7 ani și jumătate de închisoare: ”Încă un ostatic într-o colonie penală”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Săptămâna Patimilor. Rugăciunea care se rostește în „Marţea Mare”
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto