„Din câte o cunosc pe Elena Udrea, nu cred că va „turna” pe nimeni. Sper ca justiția română va repara eroare bulgarilor”, spune avocatul fostului ministru

Din câte o cunosc pe Elena Udrea, nu cred că va „turna pe nimeni. Sper ca justiția română va repara eroare bulgarilor, spune avocatul fostului ministru
Elena Udrea/ Sursa FOTO: prosport.ro
Publicat: 21/04/2022, 18:52

Avocatul Elenei Udrea a declarat că fostul politician are încredere că justiția din România că îi va face dreptate și va repara eroarea pe care au făcut-o cei din Bulgaria. Totodată, el spune că Udrea nu va „turna” pe nimeni.

„Cred că fiecare om ar încerca, într-un fel sau altul, să evite executarea unei pedepse privative de libertate, cu atât mai mult cu cât consider că decizia de azi este exagerată. Teorietic, verdictul ar putea fi răsturnat, dar nu cunosc procedurile din Bulgaria, dar probabil că sunt apropiate de ale noastre. Sentința dată azi este supusă căilor de atac, iar la instanța superioară se rediscută această speță.

Îmi pun speranța ca justiția din România va repara eroarea celei din Bulgaria. Din câte o cunosc pe Elena Udrea, nu cred că va „turna”, nici nu are ce să toarne și pe cine sa toarne. Azi am discutat cu doamna Udrea despre dosarele pe care încă le avem în justiția din România. Am văzut-o încrezătoare și optimistă în legătură de deciziile justiției”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu pentru Realitatea PLUS.

Elena Udrea spune că este arestată ilegal în Bulgaria, fiind încălcate atât Constituția României, cât și a Decizia Curții de Justiție a UE. În același context, ea afirmă că fiica ei „trece prin drama de a fi lăsată fără mama pentru a doua oară”.

Judecătorii din Bulgaria au decis, marți, extrădarea Elenei Udrea în România. Fostul ministru român poate depune contestație împotriva deciziei de marți în termen de cinci zile. În cazul în care se va întâmpla acest lucru, dosarul său va ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel din Sofia.

Fostul ministru al Turismului a fost condamnată definitiv pe 7 aprilie de Înalta Curte de Casație și Justiție la şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu.

În aceeași zi, înainte de pronunțare, Elena Udrea a fugit din România, dar a fost prinsă seara, în Bulgaria. Ea fusese dată în urmărire generală de Poliția Română, după ce polițiștii nu au găsit-o acasă pentru a pune în executare mandatul de executare a pedepsei.