Româncă, supărată foc după vacanța în Thassos: „Am mâncat la CARTOFI de mi-a ajuns pentru tot anul”

Româncă, supărată foc după vacanța în Thassos: Am mâncat la CARTOFI de mi-a ajuns pentru tot anul
Publicat: 12/08/2023, 14:55
Actualizat: 12/08/2023, 15:16

Grecia este, de departe, una dintre destinațiile preferate de români. Și insula Thassos se află printre locurile unde românii vin vară de vară. Populara destinație are și un forum dedicat pe Facebook, pe care turiștii postează impresiile din vacanță. Se pare că anul acesta numărul nemulțumiților este din ce în ce mai mare. Motivele? Plaje neîngrijite, prețuri din ce în ce mai piperate, mâncare proastă și condiții discutabile.

„În Thassos, marea face toți banii, în rest nimic spectaculos”

Scrie pe forum o turistă nemulțumită de condițiile pe care le-a găsit în Grecia. „Sunt în Thassos, marea face toți banii, în rest nimic spectaculos!!! Este bine să vii odată, are farmecul ei stațiunea, dar nu-i înțeleg pe cei ce vin de ani de zile în același loc când sunt atât de multe plaje și locuri frumoase in Europa! Prețurile sunt mari la toate serviciile, nu reflectă realitatea.”

„Noi am fost anul acesta pentru a șaptea oara si ne-am întors dezamăgiți, nu mai este cum știam, s-a schimbat simțitor. Prețuri foarte mari (față de anul trecut), plata la șezlonguri aproape peste tot (anul trecut la Elia beach nu plăteai șezlongul anul acesta este 10 euro plus consumație, la Platana un Mohito este 9 euro, față de 5 cat este la Elia Beach, un cheeseburger 6,5 euro și astea sunt doar câteva exemple), mâncare de calitate mai slabă si mai scumpa, peste tot cartofi prăjiți pe 3/4 din farfurie, excepție la taverna Butterfly din Skala Rachoni unde primești cartof copt, foarte bun. Ferry mai scump ca anul trecut, ulei mai scump, miere mai scumpă etc. Per total nici Thasos nu mai este ce a fost.”, scrie o altă turistă nemulțumită.

„Nimic nu venea neînsoțit de cartofi în diferite forme (cel mai des prăjiți)”

„Din păcate, Grecia este mult prea apreciată pentru ce oferă… Am fost cazați în Scala Potamia și am fost dezamăgiți de ce am găsit acolo. Hotelul catalogat că fiind de 3* nu era chiar de 3, zona destul de neîntreținută, multe buruieni, totul haotic.

Pe plajă (Nouveau Beach Bar) o japcă totală. Și acum să și explic: o umbrelă cu 2 șezlonguri era 10 € plus 20 € consumație obligatorie (am fost de acord că este rezonabil), însă dacă plecai ca orice om normal la prânz la masă și apoi să te odihnești erau date altora, fiind poftiți să ne așezăm pe altele când ne întorceam.

Am ajuns și pe celebra Marble Beach, nimic spectaculos. Am nimerit o zi cu valuri mari, nepotrivite pentru copilul din dotare, apă destul de tulbure.

Apoi vine dezamăgirea în privința meselor: nimic nu venea neînsoțit de cartofi în diferite forme (cel mai des prăjiți). Am mâncat la cartofi de mi-a ajuns pentru tot anul.”, scrie o altă turistă nemulțumită.

„În 8 zile aveați timp să vizitați cel puțin 8 plaje unele absolut superbe, sălbatice, altele fără obligativitatea de a consuma ceva”

O altă turistă consideră că experiențele neplăcute din Thassos se datorează exclusiv turiștilor care nu se documentează înainte de a pleca în vacanță.

„Sincer, este tristă această impresie cu care ați rămas. Sper doar să nu se bazeze prea mulți pe spusele dumneavoastră și să nu ia in serios aceasta „recenzie” din mai multe motive. În primul rând clar nu v-ați informat deloc înainte, de pe forum, despre locurile/plajele pe care le puteți vizita. În 8 zile aveați timp sa vizitați cel puțin 8 plaje unele absolut superbe, sălbatice, altele fără obligativitatea de a consuma ceva.

La taverne de asemenea, încerci mai multe pana găsești ce îți place, nu ești obligat sa mănânci cartofii, ei vin incluși în prețul mâncării deci îi poți lăsa în farfurie și îți iei o salata, legume la grătar, un risotto etc.

Ar mai fi multe de spus… Cel mai simplu ar fi fost să va informați mai bine înainte, și despre cazare, și despre activitățile pe care le puteți desfășura pe insulă si despre unde puteți mânca ieftin și bun sau mai scump și mai bun, ca peste tot in lumea asta, de fapt. Mă repet, dar, experiența dumneavoastră pe insulă a fost atât de limitata încât nici nu merită luata in considerare!”

Foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Cât costă o noapte de cazare într-un hotel de pe litoralul din Albania, locul unde se duc în vacanță din ce în ce mai mulți români

Cât costă o noapte de CAZARE în Grecia, în 2023. Prețurile au crescut față de anul trecut

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?