Diplomații americani vor reveni la Kiev împreună cu un nou ambasador SUA, au spus Blinken şi Austin la întâlnirea cu Zelenski

Diplomații americani vor reveni la Kiev împreună cu un nou ambasador SUA, au spus Blinken şi Austin la întâlnirea cu Zelenski
FOTO: Pixabay
Publicat: 25/04/2022, 09:18

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin au anunţat întoarcerea treptată a diplomaţilor americani în ţară şi numirea unui nou ambasador la Kiev, transmite Reuters, citând un înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA. Anunțul a fost făcut în timpul vizitei celor doi oficiali americani care au ajuns în Ucraina duminică. 

Oficialii americani au mai promis un nou pachet de asistenţă în valoare de 713 milioane de dolari pentru guvernul lui Zelenski şi ţările din regiune, unde invazia Rusiei a stârnit temeri legate de o agresiune ulterioară din partea Moscovei.

Oficialii au informat reporterii din Polonia cu condiţia ca această călătorie să nu fie anunţată până când delegaţia a ieşit în siguranţă din Ucraina.
Aceasta este prima vizită oficială a reprezentanţilor guvernului american în Ucraina după 24 februarie.

Zelenski şi-a exprimat speranţa că omologul său american Joe Biden va putea de asemenea „să vină să susţină poporul ucrainean” la Kiev când situaţia securităţii o va permite.

Secretarul apărării Lloyd Austin se va duce apoi în Germania, unde de va întâlni cu miniștri ai apărării din peste 20 de state și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la baza aeriană americană de la Ramstein, pentru a discuta despre nevoile de apărare ale Ucrainei, a declarat un oficial de la Pentagon.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase