Directoarea de la „Parcuri”, care a fost dată afară de Nicușor Dan, și care este prietenă cu Clotilde Armand, șefă la ADP sector 1

Publicat: 28/10/2021, 17:05
Actualizat: 02/11/2021, 18:19

Alina Drăghiciu, fosta directoare de la Compania Municipală Lacuri, Parcuri și Grădini, dată afară de Nicușor Dan, este acum om de bază pentru Clotilde Armand, în administrația condusă de edilul sectorului 1. Mai mult, Drăghiciu va fi șefă, pentru câteva zile, peste ADP sector 1.

Surse din Administrația Centrală din București au precizat pentru Gândul că fosta directoare de la „Lacuri, Parcuri și Grădini”, care a fost dată afară de primarul Nicușor Dan, pe criterii de competență, lucrează acum pentru Clotilde Armand.

Mai exact, Alina Drăghiciu este angajată de câteva zile pe funcția de inspector de specialitate la ADP sector 1, iar pentru câteva zile, fosta directoare de la „Parcuri” va conduce Administrația Domeniului Public sector 1.

Alina Drăghiciu, directoare pe linia USR

Potrivit surselor Gândul, directorul general al ADP Sector 1, Sorina Oancea, și-a luat concediu, iar în locul ei o lasă pe Alina Drăghiciu.

Alina Eleonora Drăghiciu a fost numită în funcția de director general al Companiei Lacuri, Parcuri, și Grădini din cadrul PMB în luna aprilie, de către cei de la USRPLUS, ea fiind prietenă bună cu Clotilde Armand.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a cerut însă ca Drăghiciu să fie destituită, din cauza situației cumplite în care se află parcurile din București.

Directoarea și dezastrul din parcuri

Practic, marile parcuri din Capitală au fost într-o adevărată paragină în primăvară și vară, pline de gunoaie și acoperite de bălării.

Gândul a publicat în mai multe rânduri situația dezastruoasă a parcurilor, care, odinioară erau adevărate grădini urbane, pline de flori și verdeață.

Cel mai bun exemplu de incompetență este Parcul Cișmigiu, care în toate lunile de primăvară și de vară din acest an a fost într-o adevărată paragină, cu o mizerie foarte mare. În tot acest timp, la conducerea Companiei de Parcuri a fost Alina Drăghiciu.

De asemenea, Parcul Herăstrău s-a prezentat la fel de prost în acest an, fiind tot o locație în paragină.