Directorul general al agentiei spaţiale Roscosmos, Dmitri Rogozin: Rusia intenţionează să pună în funcţiune aproximativ 50 de noi rachete balistice intercontinentale „Satan II”

Directorul general al agentiei spaţiale Roscosmos, Dmitri Rogozin: Rusia intenţionează să pună în funcţiune aproximativ 50 de noi rachete balistice intercontinentale „Satan II”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23/05/2022, 09:49
Actualizat: 23/05/2022, 10:24

Rusia intenţionează să pună în funcţiune aproximativ 50 de noi rachete balistice intercontinentale Sarmat, cunoscute și sub denumirea de „Satan II” până la finalul acestei toamne, a declarat directorul general al agentiei spaţiale Roscosmos, Dmitri Rogozin.

Rachetele urmează să fie fabricate în oraşul siberian Krasnoyarsk, a declarat el agenţiei de presă Interfax.

Rusia a efectuat prima testare a următoarei sale generaţii de rachete Sarmat la cosmodromul Plesetsk din nordul Rusiei, la sfârşitul lunii aprilie, conform Agerpres.

Sursa foto: Profimedia

Sarmat are o rază de acţiune de 18.000 de kilometri

Sarmat are o rază de acţiune de 18.000 de kilometri şi poate transporta focoase nucleare. Aceasta ar permite Rusiei să atingă ţinte în întreaga lume, lansând atacuri fie prin Polul Nord, fie prin Polul Sud.

Primele rachete Sarmat urmează să fie amplasate în regiunea Krasnoyarsk. Preşedintele Vladimir Putin a folosit lansarea de rachete din aprilie pentru a lansa ameninţări împotriva Occidentului în contextul războiului din Ucraina.

Ce este Sarmat

RS-28 Sarmat, cunoscut în mod colocvial în occident ca „Satan II”, este un super-echipat rusesc care funcționează pe bază de combustibil lichid.

Sarmatul este una dintre cele șase noi arme strategice rusești prezentate de președintele rus Vladimir Putin la 1 martie 2018. RS-28 Sarmat a efectuat primul zbor de testare pe 20 aprilie 2022, conform Wikipedia.

Urmărește cele mai noi informații din a 89-a zi a războiului din Ucraina pe GÂNDUL.RO

Citește și:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult