Directorul general al CFR Călători a demisionat. Ovidiu Vizante: „Trag un semnal de alarmă, către toţi cei care decid viitorul sistemului feroviar din România”

Directorul general al CFR Călători a demisionat. Ovidiu Vizante: „Trag un semnal de alarmă, către toţi cei care decid viitorul sistemului feroviar din România”
FOTO - facebook.com/MinisterulTransporturilor
Publicat: 16/09/2021, 22:02
Actualizat: 16/09/2021, 22:16

Directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat din funcţie pentru că, în situaţia actuală, generată de instabilitate şi subfinanţare, compania poate urma calea CFR Marfă.

„Am decis să demisionez, pentru că mi-am dat seama că, în situaţia actuală generată de instabilitate şi subfinanţare, CFR Călători poate urma calea CFR Marfă. Trag un semnal de alarmă, către toţi cei care decid viitorul sistemului feroviar din România. Îmi doresc ca semnalul meu să fie auzit, cu atât mai mult cu cât zilele acestea celebrăm Anul Feroviar European. Mulţumesc tuturor ceferiştilor pentru munca lor, mulţumesc echipei cu care am lucrat! Plec cu speranţa că proiectele bune începute în mandatul meu vor fi continuate, iar rezultatele se vor vedea în timp”, a declarat, joi seara, pentru Agerpres, Ovidiu Vizante.

Ultima zi de muncă a lui Ovidiu Vizante în fruntea CFR Călători este 30 septembrie 2021, el urmând să se întoarcă în mediul privat.

Cine este Ovidiu Vizante, fostul șef al CFR Călători

  • Ovidiu Vizante a preluat conducerea operatorului naţional de transport feroviar de călători la data de 20 aprilie 2021, înlocuindu-l pe Dan Costescu, care – de asemenea – demisionase.
  • Absolvent al unui master în transport şi logistică la Universitatea Politehnică Bucureşti, Vizante a lucrat în domeniul feroviar atât în companii private, cât şi în sistemul public, când a activat ca manager de trafic la regionala Braşov a CFR SA.
  • Specialităţile sale sunt managementul operaţiunilor, al bugetelor şi dezvoltarea de procese pentru creşterea vânzărilor, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Exprimarea nefericită a directorului CFR, Ovidiu Vizante

Directorul CFR fusese întrebat, la sfârșitul lunii iulie, de către un moderator tv de ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la un tren în care erau blocați și 30 de copii.

„Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții.  Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren”, a declarat Ovidiu Vizante la Antena 3.

Premierul Florin Cîțu i-a cerut demisia directorului CFR, Dan Barna i-a luat apărarea, iar Cătălin Drulă i-a prelungit mandatul

Premierul Florin Cîțu spunea, atunci, că – dacă directorul CFR ar fi fost un angajat direct al Guvernului – oră ar fi fost deja demis.

Premierul îi reproşa indirect ministrului Transporturilor din acel moment, Cătălin Drulă (între timp, demisionar), că nu l-a demis pe directorul CFR după reacția controversată în legătură cu trenul în care erau și copii, rămas blocat toată noaptea în câmp.

În schimb, vicepremierul Dan Barna i-a luat apărarea directorului CFR, Ovidiu Vizante, care a avut o exprimare nepotrivită, după ce zeci de copii au rămas blocați în tren peste opt ore.

La mijlocul lunii august, mandatul lui Ovidiu Vizante la conducerea CFR Călători a fost prelungit printr-o decizie a Consiliului de Administrație (CA) al operatorului feroviar de stat.

Mandatul directorului general interimar al CFR Călători, Ovidiu Vizante, expira joi, 19 august 2021, la patru luni de la numirea sa în funcție de către ministrul Cătălin Drulă, în locul lui Dan Marian Costescu.

De altfel, potrivit clubferoviar.ro, deși – formal – decizia a fost a CA, ea a fost luată de ministrul Cătălin Drulă. Acesta numește membri Adunării Generale a Acționarilor la societățile din subordinea ministerului, care, la rândul lor, îi numesc pe cei ai Consiliului de Administrație.


CITEȘTE ȘI:


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice