Directorul Pfizer dă vina pe antivaccinişti pentru decesele din pandemie: „Milioane de oameni au murit din cauza acestui număr mic de criminali”. Când vom reveni la o viață normală

Directorul Pfizer dă vina pe antivaccinişti pentru decesele din pandemie: „Milioane de oameni au murit din cauza acestui număr mic de criminali”. Când vom reveni la o viață normală
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23/01/2022, 14:31
Actualizat: 23/01/2022, 14:57

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, dă vina pe antivaccinişti pentru decesele provocate de COVID-19 după apariţia serurilor pentru imunizare, într-o serie de interviuri pe care liderul grupului farmaceutic le-a acordat presei internaționale.

„Există o mică minoritate de oameni care profită de pe urma difuzării dezinformării. Ei știu foarte bine totul, pur și simplu fac din asta un mod de viață să circule această dezinformare, sunt criminali”, a declarat Albert Bourla ăntr-un interviu acordat postului TV israelian Channel 13, citat de Observator.

Mai mult, el a împărtășit din experiența personală, când a fost ținta unor zvonuri false lansate de antivaccinişti, care au spus că soţia lui a murit după ce el a forţat-o să se vaccineze. „Dar aceasta este cea mai mică dintre pagube, cel mai grav lucru este că oamenii cred acele lucruri… oamenii care mor în principal nu sunt vaccinați. Milioane de oameni au murit din cauza lor, a acestui număr mic de criminali”, a declarat CEO-ul Pfizer, relatează sursa citată.

Vaccinurile Pfizer sunt cele mai numeroase administrate în România, de la debutul campaniei de vaccinare. Peste 5,14 milioane de persoane au fost vaccinate cu acest ser din cele 7,94 de milioane de oameni care au schema completă, potrivit datelor CNCAV.

„Ar trebui să putem ajunge la o viață normală… în câteva luni”

Într-un alt interviu, acordat postului TV israelian Channel 12, Albert Bourla a declarat că lumea va reveni la normal în câteva luni, dar că noul coronavirus va rămâne printre noi. Pentru a-l combate, Pfizer pregăteşte un vaccin care să acopere toate variantele şi care se va face anual, ceea ce înseamnă că restricţiile nu vor mai fi necesare.

„O dată pe an este mai ușor să convingi oamenii să-l facă. Este mai ușor pentru oameni să-și amintească. Într-o situație de sănătate publică, este o soluție ideală. Căutăm să vedem dacă putem creea un vaccin care să acopere Omicron și să nu uităm de celelalte variante. Și asta ar putea fi o soluție, dacă nu cumva iese ceva complet diferit. Virusul nu va fi eradicat. Virusul va fi cu noi în anii următori. Ar trebui să putem ajunge la o viață normală… în câteva luni”, a declarat CEO-ul Pfizer.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult