Directorul SRI, vizită strategică la Bruxelles și în SUA. Eduard Hellvig, întâlniri cu directorii CIA și FBI

Directorul SRI, vizită strategică la Bruxelles și în SUA. Eduard Hellvig, întâlniri cu directorii CIA și FBI
Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații
Publicat: 02/12/2021, 14:30
Actualizat: 02/12/2021, 14:33

Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații (SRI), însoțit de o delegație din conducerea instituției, a efectuat o vizită la Bruxelles și în Statele Unite ale Americii.

Pe parcursul acestei vizite, conducerea SRI a avut întâlniri cu o serie de oficiali americani din domeniul informațiilor – Avril Haines, directorul Comunității Naționale de Informații a SUA, William J. Burns, directorul CIA și Christopher Wray, directorul FBI.

De asemenea, au avut loc și discuții cu Robin Dunnigan, adjunct al Secretarului de Stat pentru Europa Centrală şi de Est în Biroul de Afaceri Europene şi Euroasiatice.

”Pe agenda convorbirilor s-au regăsit subiecte de actualitate care privesc securitatea regională și globală, cu accent pe importanța schimbului de informații si al cooperării în domeniul intelligence”, a transmis SRI prin intermediul unui comunicat.

Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații

O analiză a situației de securitate din regiune și a capacităților comune

Discuțiile purtate de Eduard Hellvig, directorul SRI, s-au concentrat și pe o analiză a situației de securitate din regiune și a capacităților comune prin care se poate crește nivelul rezilienței în fața amenințărilor constante la adresa securității naționale a SUA și România.

”De ambele părți a fost reconfirmat angajamentul ferm de a continua și de a dezvolta excelenta cooperare dintre serviciile de informații, precum și parteneriatul solid care leagă instituțiile și statele noastre. Vizita directorului SRI se înscrie în cadrul parteneriatului România-SUA pe componenta de Intelligence. Dialogurile au vizat în principal amplificarea măsurilor specifice de securitate pentru România și flancul de Est al NATO.”, mai transmite SRI.

Totodată, delegațiile română și cea americană și-au reconfirmat ”angajamentul ferm de a contracara factorii de risc care reprezintă provocări actuale de securitate pentru cele două state, pentru securitatea regională și globală”.

Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase