DNA a descins la o primărie din țară. Pe cine au trimis în judecată pentru trafic de influență

DNA a descins la o primărie din țară. Pe cine au trimis în judecată pentru trafic de influență
DNA a descins la o primărie din țară. Pe cine au trimis în judecată pentru trafic de influență / Sursa FOTO: https://jurnalulph.ro/
Publicat: 05/12/2022, 20:32

Procurorii DNA au anunțat trimiterea în judecată pentru trafic de influență a unei inculpate, la data comiterii faptelor inspector în cadrul Primăriei Pașcani.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei Oneață Monica, la data faptei inspector în cadrul Compartimentului Secretariat/Registratură din Primăria Pașcani, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată (13 acte materiale).

Mita uriașă primită pentru diverse favoruri

Conform rechizitoriului, în perioada septembrie 2019 – iulie 2021, inculpata ar fi pretins și primit de la mai multe persoane sumele totale de 37.100 euro și 37.900 lei, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor funcționari din cadrul Primăriei Pașcani și că îi va determina pe aceștia să rezolve diverse solicitări ale persoanelor care au remis sumele de bani, constând în angajări în cadrul instituției, obținerea unor autorizații de construire, a avizelor sau a altor documente necesare construcției unor imobile, încadrarea în grad de handicap și obținerea pensiei aferente.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iași.

Procurorii precizează că au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu patru inculpați în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de cumpărare de influență. În prezența apărătorilor, aceștia au declarat că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică și au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, respectiv 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepselor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase