Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist, trimis în judecată pentru trafic de influență

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist, trimis în judecată pentru trafic de influență
Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist, trimis în judecată
Publicat: 29/11/2022, 11:25

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată pe Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist, acesta fiind acuzat de ”trafic de influență.

Potrivit DNA, Dănuț Pop – în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022 – ar fi pretins și primit 10.021 euro, printr-un intermediar, în patru tranșe.

Președintele Partidului Ecologist ar fi dat de înțeles că îl poate influența pe un deputat din Parlamentul României, scopul fiind acela de a angaja o persoană pe funcția de consilier al respectivului deputat.

În perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.021 euro, în patru tranșe (4.000 euro – noiembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021 și 10.000 lei – februarie 2022).

În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unui deputat în Parlamentul României și ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcție de consilier la cabinetul deputatului respectiv. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, au transmis reprezentanții DNA prin intermediul unui comunicat de presă.

Plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Joi – 10 noiembrie – Tribunalul București a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Dănuț Pop, acesta fiind plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Miercuri, 9 noiembrie, președintele Partidului Ecologist a fost reținut, în baza unui mandat emis de magistrați, acesta fiind audiat la sediul DNA.

”Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au mai transmis reprezentanții DNA.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase