„Doctor Spot”, robotul care îi ajută pe medici să aibă grijă de pacienții COVID (VIDEO)

„Doctor Spot”, robotul care îi ajută pe medici să aibă grijă de pacienții COVID (VIDEO)
„Doctor Spot”, robotul care îi ajută pe medici să aibă grijă de pacienții de COVID (VIDEO) / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 21/03/2021, 17:49
Actualizat: 21/03/2021, 17:49

A trecut un an de la izbucnirea pandemiei de COVID și tehnologia se adaptează prezentului. „Dr. Spot” este un robot galben, care îi ajută pe medicii americani să aibă grijă de pacienții cu coronavirus.

Faceți cunoștință cu „Doctor Spot”, un robot mobil care seamănă cu un câine și este cel mai nou „asistent medical” care luptă pe primul front al COVID, scrie Adevărul.ro, citând nypost.com.

Robotul nu arată prea prietenos, dar își face treaba și pacienții au încredere în capacitățile sale tehnologice.

„Terminatorul” îi protejează pe medici de COVID!

Giovanni Traverso, cel care a dezvoltat robotul, în cadrul MIT, a spus că a fost construit pentru a proteja personalul medical de interacțiunea cu pacienții COVID-19.

La „Doctor Spot” a lucrat cu colegii săi, Peter Chai și Henwei Huang.

Este dotat cu cele mai noi tehnologii

„Doctor Spot” nu este doar o ciudățenie ultratech, ci dispune de sisteme informatice și camere de ultimă generație, care pot identifica fața unei persoane chiar dacă poartă o mască.

Totodată, poate măsura temperatura corpului, respirația și pulsul, dar și saturația de oxigen din sânge. În plus, poate realiza proceduri minore, cum ar fi un exsudat nazal sau chiar montarea unui cateter.

Cu ajutorul camerei, medicii pot ține legătura permanentă cu pacienții.

Medicul „Spot”, un obișnuit al spitalului

Mai mult, pacienții au declarat că nu mai fac diferența între un medic uman și „Doctor Spot”, bineînțeles, până la un anumit punct.

„Doctor Spot” ar urma să devină un standard pentru medici, mai ales în contextul pandemiei COVID, dar și pe viitor, nu doar când omenirea se confruntă cu crize sanitare de proporții.

„Chirurgul zburător” Adrian Lobonțiu, pionier al roboticii în medicină, a murit la 54 de ani, în locuința sa din Washington

Cunoscutul medic român Adrian Lobonțiu, originar din Reghin, unul dintre pionierii chirurghiei robotice din Europa, a murit în SUA, la 54 de ani.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult