Doi bărbați din Arad, trimiși în judecată pentru tentativă de omor. Unul a folosit un cuțit, altul o bardă de măcelărie

Doi bărbați din Arad, trimiși în judecată pentru tentativă de omor. Unul a folosit un cuțit, altul o bardă de măcelărie
VIDEO | Crimă la Timișoara. Un bărbat și-a înjunghiat soția și a sunat la poliție pentru a mărturisi totul

Doi arădeni – unul de 52 de ani și celălalt în vârstă de 36 de ani – au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor, după ce, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, au pus în pericol viața a două persoane.

În primul caz, un bărbat care se întorcea de la înmormântarea vărului său a intrat în cârciumă, iar evenimentele s-au precipitat, iar în cel de-al doilea a fost vorba despre doi vecini care, pur și simplu, s-au luat la ceartă.

Înmormântarea, berea și scandalul

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus la data de 25.02.2021 trimiterea în judecată în stare de arest preventiv  a unui inculpat în vârstă de 52 ani, cu privire la comiterea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art.32 Cod penal rap la art.art.188 Cod penal”, precizează Biroul  de  Informare  şi  Relaţii Publice  din  cadrul Parchetului  de  pe  lângă  Tribunalul  Arad,

Pe data de 5 februarie, după ce a participat la înmormântarea unui văr, arădeanul de 52 de ani a mers la un bar din oraşul Pecica, jud.Arad,  unde a consumat bere. În jurul orei 15.30, în bar a intrat şi viitoarea victimă.

Între bărbat și noul venit a izbucnit o ceartă, continuată cu îmbrânceli. În acest timp, bărbatul de 52 de ani a scos din buzunarul drept al hainei sale un cuţit cu lama de aproximativ 10 cm, cu care l-a înjunghiat pe ”adversar” în zona posterioară a hemitoracelui stâng, provocându-i o leziune care, au spus medicii, i-a pus în pericol viaţa şi care necesită 25 zile de îngrijiri medicale, asta în cazul în care nu survin complicaţii.

”I-a aplicat o lovitură, cu barda, în partea stângă a gâtului”

În după-amiaza zilei de 06.02.2021, bărbatul a consumat cantităţi mari de alcool împreună cu persoana vătămată. În jurul orei 21.30, inculpatul şi persoana vătămată au fost transportaţi cu autoturismul, la domiciliile lor situate pe raza comunei Pleşcuţa, jud. Arad, de către  un martor.

În timpul ce mergea spre casă casă între bărbat și victima agresiuni a început o ceartă, iar când au ajuns la locuinţelor lor (care erau situate la mică distanţă una de alta), cei doi au intrat în curţile proprii.

”Bărbatul s-a întors în scurt timp cu o bardă de măcelărie şi s-a îndreptat spre locuinţa persoanei vătămate, dar s-a întâlnit cu aceasta în stradă şi i-a aplicat o lovitură, cu barda, în partea stângă a gâtului, provocându-i o plagă tăiată de cca. 12 cm, intens hemoragică,  dispusă între zona de inserţie superioară a pavilionului urechii stângi şi ramul mandibular stâng”, s-a transmis printr-un comunicat.

Leziunea suferită de vecin i-a pus în pericol viaţa şi necesită 45-55 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, după cum rezultă din raportul de Expertiză Medico-Legală întocmit în cauză de SJML Arad.

”Facem precizarea că trimiterea în judecată are ca obiect tragerea la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni, fără a înlătura principiul prezumţiei de nevinovăţie de care se bucură persoanele cercetate”, a mai precizat Biroul  de  Informare  şi  Relaţii Publice  din  cadrul Parchetului  de  pe  lângă  Tribunalul  Arad în comunicatul transmis.

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult