Doi polițiști cu ”cârlig” la jocuri de noroc, dați pe mâna Parchetului General. Care este motivul invocat de ANI

Doi polițiști cu ”cârlig” la jocuri de noroc, dați pe mâna Parchetului General. Care este motivul invocat de ANI
Jocuri de noroc | Foto: Shutterstock

Jocurile de noroc devin, de foarte multe ori, o tentație cotidiană, cu atât mai mult atunci când norocul surâde jucătorului sau jucătorilor, iar aceștia se consideră de-a dreptul privilegiați. Însă există și reversul medaliei, mai ales atunci când ești funcționar public cu statut special.

În urma verificărilor efectuate, Agenția Națională de Integritate (ANI) a descoperit ”indicii referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații sau existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate” de doi polițiști.

Potrivit comunicatului ANI, cei vizați sunt Ionuț Andrei Diaconu, inspector de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a Vehiculelor Sibiu și Mihai Ionuț Ivașcu, agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Brăila, I.P.J. Brăila.

Inspectorul de poliție nu poate justifica 144.000 de lei

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 144.000 Lei între averea dobândită și veniturile realizate de către inspectorul de poliție Ionuț Andrei Diaconu, în anul 2018.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Alba Iulia, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către inspectorul de poliție.

Totodată, ”a fost sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Ionuț Andrei Diaconu a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc și premii în cuantum de 338.226 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”, s-a transmis în comunicatul ANI.

Agentul de poliție ”nu a declarat veniturile  încasate din jocuri de noroc și premii”

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Mihai Ionuț Ivașcu, agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Brăila, I.P.J. Brăila, a infracțiunii de fals în declarații. .

Potrivit ANI, agentul de poliției ”nu a declarat veniturile  încasate din jocuri de noroc și premii în anii 2016, 2017 și 2019, în cuantum de 7.718 Lei”.


Citește și: 

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase