Maria Zakharova amenință Kievul și alte capitale europene cu un ”răspuns dur”: ”Occidentul cere în mod deschis Kievului să atace Rusia, cu armele primite din țările NATO”

Maria Zakharova amenință Kievul și alte capitale europene cu un ”răspuns dur”: ”Occidentul cere în mod deschis Kievului să atace Rusia, cu armele primite din țările NATO”
Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse | Foto - Profimedia Images
Publicat: 28/04/2022, 14:07

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse acuză, din nou, Occidentul și Alianța Nord-Atlantică (NATO) de faptul că încurajează Ucraina să lovească ținte de pe teritoriul Rusiei.

În astfel de atacuri sunt folosite arme furnizate Ucrainei de NATO, iar asta ar demonstra, de altfel, că președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi ”dependent” de ”manipulatori externi”.

Declarațiile Mariei Zakharova survin în contextul în care ministrul britanic al forțelor armate – James Heappey – a declarat că, din perspectiva sa, atacuri ale Ucrainei asupra unor ținte de pe teritoriul Rusiei ”sunt legitime”.

”Țările occidentale cer în mod deschis Ucrainei să atace teritoriul Rusiei folosind armele pe care le furnizează Kievului. Am comentat deja zilele trecute declarațiile ministrului adjunct al Apărării din Marea Britanie despre aprobarea loviturilor Ucrainei asupra țintelor militare rusești. Cu alte cuvinte, Occidentul cere în mod deschis Kievului să atace Rusia, chiar și cu armele primite din țările NATO”, a declarat Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse.

”Regimul președintelui ucrainean Volodimir Zelensky nu este independent în deciziile sale”

În timpul aceleiași conferințe de presă, Maria Zakharova a transmis că regimul de la Kiev nu ar fi ”independent în deciziile sale”, existând ”manipulatori externi” care decis ce și cum să facă Ucraina.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse nu s-a ferit să avertizeze că răspunsul Rusiei va fi unul ”dur” în cazul în care astfel de ”provocări suplimentare” vor continua.

”Încă o dovadă că regimul președintelui ucrainean Volodimir Zelensky nu este independent în deciziile sale și este complet dependent de manipulatorii externi. Aș dori ca Kievul și capitalele occidentale să ia în serios declarațiile Ministerului Apărării din țara noastră conform cărora provocările ucrainene suplimentare de a lovi ținte rusești vor duce cu siguranță la un răspuns dur din partea Rusiei”, a mai declarat Maria Zakharova, potrivit agenției TASS.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult