Doi sibieni au cumpărat o mașină de lux pe care au plătit 40.000 de euro. Acum au aflat că este furată și riscă să rămână fără ea

Doi sibieni au cumpărat o mașină de lux pe care au plătit 40.000 de euro. Acum au aflat că este furată și riscă să rămână fără ea
Sursa: Ora de Sibiu
Publicat: 26/01/2022, 13:44
Actualizat: 26/01/2022, 15:01

Doi soți din Sibiu au cumpărat, în urmă cu cinci luni, o mașină de lux pe care au plătit 40.000 de euro. Chiar dacă atunci când au achiziționat automobilul acesta nu figura ca fiind furat, aceștia riscă acum să rămână fără el.

Cei doi soți au cumpărat mașina – un Mercedes E 220 Coupe 2020 – în luna iulie 2021, de la un spaniol, tranzacția fiind intermediată de un român. Pentru achiziție, familia a dat la schimb un microbuz în valoare de 14.000 de euro și o diferență de 24.000 de euro.

La momentul tranzacției, ITP-ul mașinii era valabil, dar când au încercat să o înmatriculeze în România, polițiștii le-au spus că autoturismul se pare că este furat, scrie Ora de Sibiu.

„Trei luni am circulat cu numere provizorii, după care am înmatriculat-o și am așteptat cartea mașinii, dar n-a mai revenit. Am zis că așteptăm, dar a trecut o lună așa că am sunat să vedem dacă mai e valabilă dovada (n.red.: dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare). După o lună și jumătate ne-am dus la Înmatriculări, iar de acolo ne-au trimis la poliție. Atunci ni s-a spus că mașina a fost dată furată”, a povestit Mihaela Popa, femeia păgubită.

La finalul lunii noiembrie 2021, cei doi soți au aflat de Poliție că se fac verificări pentru a se stabili cu exectitate dacă mașina a fost furată sau nu.

În acest context, mașina le-a fost dată în custodie, dar, până la finalizarea anchetei, ei nu o pot avaria sau vinde.

„Ne-au făcut o procură că mașina este sub sechestrul poliției, ni s-a zis că nu avem voie să o vindem, să o lovim. Eu nu pot circula cu bunul meu cumpărat legal. Ei mi-au dat mașina, o pot conduce, dar mi-e frică să nu o lovesc. Atunci ce fac?”, a mai spus sibianca, care a adăugat că au făcut mai multe verificări înainte de achiziționa autovehiculul.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult