Doi șoferi vitezomani au rămas fără permis, după ce au fost prinși circulând cu 144 km/h și 153 km/h în localitate. Sancțiunile se înăspresc de săptămâna viitoare

Doi șoferi vitezomani au rămas fără permis, după ce au fost prinși circulând cu 144 km/h și 153 km/h în localitate. Sancțiunile se înăspresc de săptămâna viitoare
Sursa foto: Facebook - Poliția Română
Publicat: 20/02/2022, 16:58

Un şofer a rămas fără permisul de conducere şi a primit o amendă de 1.305 lei, după ce a fost surprins circulând cu o viteză de 144 km/h prin localitate, în cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii din Mureş, în colaborarea cu cei din Bistrița-Năsud, pe trei drumuri naționale. La fel i s-a întâmplat și unui tânăr șoferi prins de polițiștii din Giurgiu conducând cu 153 km/h.

„153km/h într-o zonă cu limită de 50km/h Un exemplu de neurmat din cadrul unei acțiuni desfășurate de către colegii noștri din județul Giurgiu. Tânărul conducător are suspendată exercitarea dreptului de a conduce pe drumurile publice, pentru 90 de zile”, a transmis, printr-o postare pe Facebook, Inspectoratul General al Poliției Române.

În cazul din Mureș, polițiștii l-au prins pe șoferul, în vârstă de 39 de ani, conducând cu viteza mult peste cea regulamentară, pe DN 15A (E578). El a fost depistat de poliţişti cu ajutorul aparatului radar conducând cu o viteză de 144 km/h, pe un tronson de drum unde limita legală este de 50 km/h, relatează Agerpres, citând Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Astfel, au transmis polițiștii, conform legislaţiei în vigoare, acesta a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 1.305 lei pentru depăşirea vitezei regulamentare și i-au reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

În ambele cazuri polițiștii subliniază, însă, că, de săptămâna viitoare, mai exact din 27 februarie, sancțiunile se înăspresc. „Pentru această abatere sancțiunea va fi reținerea permisului de conducere si a suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 120 de zile, eliberându-se o dovada fără drept de circulație (depăsirea vitezei cu mai mult de 70 km/h), fără a beneficia de reducerea perioadei de suspendare”, se arată în comunicatul poliției.

Ce modificări au fost făcute la Codul rutier

Ordonanța Guvernului nr 1./2022 a adus o serie de modificări Codului rutier, în vigoare de la 31 ianuarie, cu scopul de face circulația rutieră să fie mai sigură, implicit ca numărul accidentelor rutiere să scadă. Astfel, s-au înăsprit sancțiunile pentru încălcarea legislației rutiere, dar au fost incluse și noi prevederi.

Printre altele, va putea fi sancționat condusul agresiv, iar mersul pe banda de urgență a autostrăzilor va fi amendat mai drastic, printre altele. În timp ce unele modificările sunt aplicabile din 31 ianuarie, cele mai multe vor intra în vigoare după 30 zile de la publicarea în Monitorul Oficial (28 ianuarie), respectiv din 27 februarie.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase