Doliu la Chișinău. Folkistul Iurie Sadovnic s-a sinucis cu o armă pe care o deținea legal (VIDEO)

Doliu la Chișinău. Folkistul Iurie Sadovnic s-a sinucis cu o armă pe care o deținea legal (VIDEO)
Doliu la Chișinău. Folkistul Iurie Sadovnic s-a sinucis cu o armă pe care o deținea legal (VIDEO) / Foto: YouTube.com
Publicat: 07/06/2021, 17:39

Folkistul Iurie Sadovnic a murit la vârsta de 69 de ani, după ce și-a tras un glonț în cap cu o armă pe care o deținea în mod legal.

Informația tristă a fost confirmată de presa moldovenească, scrie b1.ro, care citează ofițerul de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati.

Soția sa a plecat de acasă și când s-a întors l-a găsit pe artist mort.

Artistul Iurie Sadovnic și-a tras un glonț în cap

Oamenii legii ajunși la fața locului au constatat că Iurie Sadovnic și-a tras un glonț în cap și nu avea alte urme de violență pe corp. Arma era deținută în mod legal de artist.

O anchetă a fost deschisă în acest caz tulburător.

Iurie Sadovnic s-a născut pe 14 decembrie 1951, în satul Jura, din Râbniţa, şi a copilărit în comuna Susleni, Orhei. Este unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți începând cu anii ’70, scrie jurnal.md.

Cele mai cunoscute hituri ale lui Iurie Sadovnic

„Andrii Popa”, „Măicuţa”, „Mi-e dor de tine, mamă”, „În limba ta”, „Demnitate”, „Duminică”, „Dragă Otee!” sunt printre cele mai cunoscute șlagăre ale sale, ascultate și astăzi de melomanii de toate vârstele.

Muzica lui Iurie Sadovnic a răsunat în Piața Marii Adunări Naționale, în toate localităţile şi în inimile oamenilor în perioada când Moldova obţinuse independenţa. El a cântat în tranșee pentru ostaşii care luptau în războiul de la Nistru în 1992.

Iurie Sadovnic a câștigat numeroase premii

Artistul a fost distins cu titlurile de „Artist emerit”, „Artist al Poporului”, „„Meritul Civic”, „Ordinul Republicii” şi a fost laureat al Premiului Naţional.
Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase