Donald Trump a reacționat la scandalul documentelor ridicate de FBI la reședința sa. Fostul președinte american: „Subiectul armelor nucleare este o bazaconie”

Donald Trump a reacționat la scandalul documentelor ridicate de FBI la reședința sa. Fostul președinte american: „Subiectul armelor nucleare este o bazaconie”
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 12/08/2022, 19:54

Fostul președinte american, Donald Trump, a catalogat, vineri, scandalul legat de documentele ridicate de la reședința sa în urma percheziției FBI drept o „bazaconie”. Reacția fostului șef de la Casa Albă a apărut după ce publicația The Washington Post a relatat că agenții federali care au intrat cu mandat în complexul Mar-a-Lago căutau documente clasificate cu privire la arme nucleare.

Donald Trump a scris pe rețeaua socială „Truth Social”, fondată de el, că „subiectul armelor nucleare este o bazaconie”. De asemenea, fostul lider american a precizat că același lucru este valabil și în cazul investigației consilierului special, Robert Mueller, controversele legate de relația lui cu Rusia sau cele două acțiuni de impeachment împotriva lui.

„Aceiași oameni corupți sunt implicați”, a afirmat Donald Trump. Cu toate acestea, el nu a oferit dovezi care să-i susțină afirmațiile potrivit cărora este vorba de o „bazaconie” sau că agenții FBI ar fi „plantat” probe în locuința sa de la Mar-a-Lago, din Palm Beach, Florida.

Donald Trump pe rețeaua socială a adresat, totodată, și o întrebare pe rețeaua sa socială: „De ce FBI nu permite prezența la percheziții a avocaților noștri sau a altor oameni care sunt prezenți la Mar-a-Lago?”.

Cotidianul The Washington Post a scris că agenții federali care au percheziționat reședința lui Donald Trump de la Mar-a-Lago căutau documente secrete legate de arme nucleare, pe care fostul președinte le-ar fi sustras în momentul în care a părăsit Casa Albă, la începutul anului trecut.

Până în acest moment, nu este încă clar dacă FBI a găsit ce căuta acasă la Donald Trump și dacă acele documente au fost recuperate, informează Reuters.

Departamentul de Justiție al Administrației Statelor Unite a cerut unui judecător, joi, să facă public mandatul de percheziție care a autorizat operațiunea FBI de la Mar-a-Lago. Această solicitare înseamnă că detaliile cu privire la operațiune vor fi la dispoziția publicului.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult