Dosar de CORUPȚIE în Gorj. Mai multe cadre medicale, reținute după ce au luat mită de la persoane care voiau să se pensioneze pe caz de boală

Dosar de CORUPȚIE în Gorj. Mai multe cadre medicale, reținute după ce au luat mită de la persoane care voiau să se pensioneze pe caz de boală
Publicat: 11/01/2024, 18:55

Un amplu dosar de corupție a fost deschis în județul Gorj după ce mai multe cadre medicale au fost acuzate că ar fi luat mită de la persoane care voiau să iasă la pensie pe caz de boală.

Implicați sunt doi medici, o asistentă medicală și o infirmieră. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au decis reținerea preventivă, pentru 24 de ore, pe numele celor patru suspecți.

Este vorba despre un medic expert în cadrul Casei Judeţene de Pensii Gorj, cu atribuţii de examinare a persoanelor ce solicită acordarea deciziilor provizorii şi definitive de pensionare anticipată pentru invaliditate, analizare a înscrisurilor medicale depuse de aceste persoane, precum şi de eliberare a acestor decizii. Cu privire la acesta, se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi de spălare a banilor în formă continuată, a transmis Parchetul General.

El este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (75 de acte materiale) și de spălare a banilor în formă continuată.

Procurorii gorjeni au reținut că în perioada 3 iulie – 8 august 2023, medicul EIA a primit mită de la 75 de persoane care solicitau emiterea unor decizii de pensionare pe caz de boală sume cuprinse între 400 și 1000 de lei. Banii erau introduși în plicuri și apoi printre actele dosarelor cu înscrisuri medicale. De asemenea, medicul primea și alte produse.

Medicul EIA o folosea pe suspecta LI, infirmieră în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, ca intermediar pentru identificarea unor persoane dispuse să remită sume de bani cu titlu de mită și era ajutat și de TM, asistentă medicală, care, la rândul său, primea mită în bani și bunuri de la solicitanții deciziilor de pensionare.

„S-a reținut, totodată, că în perioada 2016 – 2022 suspectul EIA a conceput și pus în aplicare o schemă infracțională de schimbare și transfer de bunuri, de disimulare a provenienței reale a sumelor de bani pe care le-a folosit pentru achiziția a trei imobile tip apartament, de spălare a sumelor de bani obținute din săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, folosind membrii familiei sale, aceștia fiind oficial finanțatorii achizițiilor celor trei apartamente cumpărate de soția suspectului EIA în anii 2017, 2018 și 2022, familia suspectului plătind în total 240.500 de euro și 230.005 lei”, arată anchetatorii.

Alți suspecți, reținuți și ei de anchetatorii din Gorj

Suspecta TM, asistentă medicală în cadrul Casei Județene de Pensii Gorj este cercetată pentru luare de mită în formă continuată, fiind acuzată că în perioada 3 iulie – 8 august 2023, ar fi primit cu titlu de mită, cu ocazia primirii solicitanților deciziilor de pensionare în fiecare dimineață, în jurul orelor 9 – 10 când aranja actele din dosarele medicale, cât și la finalul programului de lucru, în jurul orelor 11.30, când suspectul EIA scoatea plicurile conținuând sumele primite de bani din sertar. Acesta scotea sumele de bani din plicuri, le număra, ținând mâinile sub birou, apoi îi dădea asistentei o parte din aceste sume.

Suspecta LI, infiermieră în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, este cercetată pentru complicitate la luare de mită în formă continuată. Procurorii spun că în baza înțelegerii prealabile infracționale cu suspecții EIA și TM, LI a pretins și a primit de la mai multe persoane diferite sume de bani, în cuantum de câte 400 – 500 de lei, pentru a le remite ulterior, cu titlu de mită, suspectului EIA și a-l determina pe acesta să își încalce atribuțiile de serviciu în legătură cu emiterea deciziilor de pensionare anticipată pe caz de boală. LI a fost reținută.

De asemenea, suspecta AT, medic oftalmolog, este cercetată pentru luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, trei infracțiuni de instigare la fals intelectual cu participație improprie în formă continuată, două infracțiuni de complicitate la dare de mită, complicitate la înșelăciune în formă continuată.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...