Dosarul „2 Mai”: Vlad Pascu rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Tribunalul a respins cererea de arest la domiciliu

Dosarul „2 Mai”: Vlad Pascu rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Tribunalul a respins cererea de arest la domiciliu
Publicat: 16/04/2024, 15:56
Actualizat: 16/04/2024, 20:06

Vlad Pascu, tânărul care a lovit mortal doi tineri, în localitatea 2 Mai, a cerut, marţi, la Tribunalul Constanţa, să fie judecat în arest la domiciliu. Tribunalul Constanța a respins contestația depusă de Vlad Pascu și a decis ca acesta să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile. 

Update: Tribunalul Constanța a respins ca nefondată contestația depusă de Vlad Pascu, prin care acesta solicita să fie plasat în arest la domiciliu. Instanța a decis ca Vlad Pascu să rămână în arest preventiv pentru 30 de zile și este obligat la plata a 600 de lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului. Decizia magistraților este definitivă.

„Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată împotriva încheierii de şedinţă din data de 09.04.2024 a Judecătoriei Mangalia, de inculpatul PASCU MATEI VLAD”, se arată în minuta instanței.

Tribunalul Constanţa a dezbătut, marţi, contestaţia formulată la decizia Judecătoriei Mangalia prin care Vlad Pascu rămâne arestat preventiv.

„S-a judecat contestaţia împotriva măsurii arestului preventiv. Am cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. (…) Apreciem că o măsură preventivă după opt luni este un termen rezonabil şi cred că s-ar putea dispune înlocuirea acestei măsuri preventive”, a declarat apărătorul lui Vlad Pascu, avocatul Alin Trandafirescu, la ieşirea din sediul instanței.

Avocat: „Că vă convine sau că nu vă convine, realitatea în România asta este”

Trandafirescu a fost întrebat care este motivul pentru Vlad Pascu nu vrea să fie prezent în sala de judecată.

„S-a creat o confuzie. Nu este dreptul de a alege al inculpatului. Instanţa decide dacă îl citează cu prezenţă fizică sau prin videoconferinţă. Având în vedere că e un caz extrem de mediatizat fără să înţeleg argumentele concrete pentru care se face acest lucru, pentru că nu este singurul accident auto cu asemenea urmări, mai avem un asemenea accident inclusiv la Alba Iulia unde inculpatul este în arest la domiciliu. Că vă convine sau că nu vă convine, realitatea în România asta este. Prin urmare, astăzi chiar cred că trebuia să fie prezent, dar având în vedere situaţia pe care o prezentaţi la fiecare jurnal de ştiri, ameninţările pe care părţile civile în dosar le-au făcut, probabil că instanţa a considerat pentru o bună desfăşurare a contestaţiei să nu fie prezent pentru a nu se isca nu ştiu ce situaţie cumva extremă sau periculoasă”, a mai afirmat avocatul Alin Trandafirescu, citat de News.ro.

Protest în fața Tribunalului Constanța

În timp ce în sala de judecată se analiza contestația lui Pascu, în fața Tribunalului Constanţa, mai mulţi tineri, printre care şi studenţi la Facultatea de Drept au protestat şi au cerut dreptate pentru victimele accidentului de la 2 Mai.

„Am decis să ne strângem astăzi ca să reuşim să facem dreptate pentru Sebi şi Roberta, pentru că ceea ce se întâmplă în ţara noastră nu este corect şi mi-aş dori ca prin paşii făcuţi astăzi să reuşim să schimbăm ceva. Mi-aş dori din suflet”, a declarat jurnaliştilor o participantă la protest.

O altă protestatară consideră că se impune schimbarea încadrăririi juridice în dosarul Vlad Pascu.

„Suntem de părere că este un omor cu intenţie şi nu ucidere din culpă. Ne-am dori ca încadrarea să se facă corect pentru că în locul celor doi copii puteam fi noi sau apropiaţii noştri”, a afirmat tânăra.

Judecătoria Mangalia a decis, săptămâna trecută, ca Vlad Pascu să rămână în arest preventiv încă 30 de zile, iar decizia a fost contestată la Tribunalul Constanţa.

Vlad Pascu, accident mortal după ce a consumat droguri

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.
Tânărul de 19 ani a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Dosarul se judecă la Judecătoria Mangalia.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Xi Jinping pregătește un turneu în Europa. Ce țări va vizita președintele Chinei?